«Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν»: Η νέα εκπομπή του Λάμπη Τσιριγωτάκη

MEDIA

«Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» είναι η νέα μηνιαία εκπομπή της ΕΡΤ-1, την οποία παρουσιάζει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης, και στην πρεμιέρα της αναμένεται να ασχοληθεί με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, τις μέχρι τώρα επιπτώσεις του Brexit, τους Έλληνες τραπεζίτες στο Σίτι του Λονδίνου και τους επιτυχημένους Έλληνες της Διασποράς.

Στο πρώτο επεισόδιο της εκπομπής, ο καθηγητής στην έδρα Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Kings College Ράσελ Φόστερ, και η ελληνικής

καταγωγής οικονομολόγος Βίκυ Πράις, συζητούν για τις συνέπειες του Brexit. Ο καθηγητής Φόστερ υπογραμμίζει ότι το Brexit έχει προκαλέσει μεγάλο κοινωνικό διχασμό που μπορεί να μεταδοθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα και οι χώρες του Νότου θα έχουν καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την ημέρα που ο Σκοτσέζος ευγενής λόρδος Έλγιν πούλησε στο βρετανικό μουσείο τα γλυπτά που παράνομα είχε αφαιρέσει από τον Παρθενώνα, η βραβευμένη Βρετανοτιοαφρικανή ηθοποιός Λαίδη Τζάνετ Σουτζμαν μιλά σε αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή του Λάμπη Τσιριγωτάκη,για τον ρόλο της στην εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών στη γενέτειρά τους, την Ελλάδα.

Το ίδιο θέμα σχολιάζει και ο Πωλ Καρτλετζ, αντιπρόεδρος της βρετανικής επιτροπής για την επιστροφή των μαρμάρων και καθηγητής αρχαίων ελληνικών στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Το σχετικό ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με δηλώσεις της εκπροσώπου του βρετανικού μουσείου Χανα Μπολτον.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των Ελλήνων τραπεζιτών του Λονδίνου Αντώνης Νατζοπουλος μιλάει για την φιλανθρωπική δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει ο Έλληνες τραπεζίτες του Λονδίνου.

Η εκπομπή «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» καθιερώνει και την μόνιμη στήλη «Λαμπρές Σελίδες της Διασποράς» για να προβάλλονται ο επιτυχημένοι Έλληνες της Διασποράς.

Στην πρώτη εκπομπή που θα προβληθεί το επόμενο Σάββατο στις 16:00 το απόγευμα στην ΕΡΤ1, ο Έλληνας καθηγητής στο Imperial College, Σάκης Μανταλαρης παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ερευνών του στις θεραπείες με τα κύτταρα.

Στους ήχους του Μπιγκ ΜπενΕΡΤ-1εκπομπήΛάμπης ΤσιριγωτάκηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα