Στους 150 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα

Δεκατρία νέα κρούσματα, στα 2.691 το σύνολοΕΛΛAΔΑ

 

Συνολικά 2.691 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα (το 55,5% αφορά άνδρες), όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 13 είναι νέα. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 603 σχετίζονται με ταξιδιώτες και τα 1.349 με ήδη γνωστό

κρούσμα. 

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 32 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες (28%) με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Το 97% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 85 ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν διενεργηθεί 94.291 εξετάσεις δειγμάτων για τον κορωνοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο ακόμα θανάτους λόγω του Covid- 19 στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο (στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο θάνατος του Δημήτρη Κρεμαστινού), με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει στα 150. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 75 έτη, από αυτούς οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Το 93,3% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

«Ο Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός εκτός από σπουδαίος επιστήμονας πρωτοποριακό για την εποχή του έργο και πολιτικός, άφησε και το αποτύπωμα του και στο χώρο της υγείας, υπηρετώντας με πίστη και υπευθυνότητα το υπουργείο Υγείας και αφήνοντας το αποτύπωμά του με σημαντικά έργα, όπως είναι η λειτουργία των καρδιολογικών κλινικών στη χώρα».

Τα πρώτα 24ώρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται συντριπτικά την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη τήρησης των κανόνων, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε αργά απ’ ό,τι να αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω, τόνισε και προσέθεσε πως ένα από τα πράγματα που μπορούν να μας γυρίσουν πίσω είναι και η προσπάθεια ελάχιστων να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Ενημέρωσε ότι χθες εντοπίστηκαν δύο κάφε-μπαρ τα οποία λειτουργούσαν παράνομα.

Συνολικά τις τελευταίες 4 ημέρες ανακοίνωσε πως έχουν διαπιστωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία επιχειρήσεων και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις.

ΚορωνοϊόςΤσιόδραςΧαρδαλιάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα