Στον δημοσιογράφο Νίκο Μαλκουτζή το βραβείο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων της Καταλονίας

MEDIA

Στον δημοσιογράφο Νίκο Μαλκουτζή, αναπληρωτή αρχισυντάκτη της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας «Καθημερινή» και επικεφαλής του ανεξάρτητου μπλογκ ανάλυσης «Macropolis», απονεμήθηκε το φετινό βραβείο «Ernest Udina a la Trajectoria Europeista».

Με αυτό το βραβείο οι Καταλανοί δημοσιογράφοι στρέφουν το βλέμμα του στην Ελλάδα. Την ώρα που υπάρχουν κάποιοι, όπως αναφέρoυν σε ανακοίνωση τους, οι οποίοι υπεραμύνονται μιας Ευρωπαϊκής

Ένωσης που έχει απαχθεί από μια πλειοψηφία, που εφαρμόζει μέτρα λιτότητας, οντότητες σαν την APEC, έχουν την άποψη πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ.

Η APEC αποτίμησε θετικά την τροχιά που διέγραψε στη δημοσιογραφία ο Νίκος Μαλκουτζής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, έγινε σημείο αναφοράς για τον επαγγελματισμό του, το ευρωπαϊκό πνεύμα και τη συναινετική διάθεση που διέπει τη δουλειά του.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί, αύριο Παρασκευή, στην αίθουσα Άουλα Εουρόπα, στο κτίριο όπου στεγάζονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στη Βαρκελώνη. Ο Νίκος Μαλκουτζής θα κρατήσει αύριο στα χέρια του, ένα αγαλματίδιο που φιλοτέχνησε ο Καταλανός καλλιτέχνης Ενρίκ Πλαντεβάλ και ένα πορτρέτο του (σ.σ. του δημοσιογράφου) με την υπογραφή του Οριόλ Μαλέ. Κατά το παρελθόν, έχουν βραβευθεί προσωπικότητες όπως ο Τζ. Αρίας, η Μαργκαρίτα Ριβιέρ και ο Ελισέο Ολιβέρας.

Το βραβείο «Ernest Udina a la Trajectoria Europeista» καθιερώθηκε προ δεκαετίας από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων της Καταλονίας (APEC).

Νίκος ΜαλκουτζήςβραβείοAPECErnest Udina a la Trajectoria EuropeistaHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα