Eμβολιαστικό πρόγραμμα: Στον αέρα εξαιτίας AstraZeneca – Πιέσεις για να επιτραπεί σε όλους η αλλαγή της 2ης δόσης

Το κυβερνητικό αλαλούμ γύρω από το ποιοι πρέπει να εμβολιάζονται με εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους πολίτες που έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση αλλά και σε όσους μέχρι σήμερα εμφανίζονταν επιφυλακτικοί με το θέμα των εμβολιασμών.


Η σύσταση για εμβολιασμό με AstraZeneca μόνο στους άνω των 60 ετών ενώ μέχρι τώρα το εμβόλιο ήταν διαθέσιμο για όλους άνω των 30 ετών έφερε νέα

σύγχυση στους πολίτες και φυσικά πολλές ακυρώσεις.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός γιατί μέσα από αυτή την ιστορία μπορεί να τιναχτεί στον αέρα όλο το εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο στις νεαρές ηλικίες πήγαινε πολύ καλά.

Χθες υπήρχαν μαζικές ακυρώσεις για τη 2η δόση με το επίμαχο εμβόλιο ενώ οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημα καθώς η επιλογή άλλου εμβολίου αφορά πολίτες που πάσχουν από κάποιο νόσημα.
Τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα υπάρχει ανησυχία γιατί όπως λένε αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος μέσα απ όλες αυτές τις ανακολουθίες «τροφοδοτείται το αντιεμβολιαστικό κίνημα» και οι αρνητές βρίσκουν επιχειρήματα.


Φυσικά το εύκολο σε αυτή την ιστορία είναι να επιρρίψει κάποιος τις ευθύνες στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ζητώντας «πειστικές εξηγήσεις» με «τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα» μόνο που όλοι αντιλαμβάνονται ότι πίσω από αυτή την ιστορία υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου, όταν ρωτήθηκε σχετικά δικαιολόγησε την απόφαση για χορήγηση του επίμαχου εμβολίου μόνο στους άνω των 60 ετών, λέγοντας ότι όταν κατέβηκαν τα ηλιακά όρια, ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και θανάτου από covid ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος από τον κίνδυνο ενδεχόμενης εκδήλωσης θρόμβωσης με θρομβοπενία σε ηλικίες άνω των 30 ετών. «Τώρα που τα επίπεδα διασποράς του ιού είναι μέτρια προς σταθερά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται τον εμβολιασμό με πρώτη δόση AstraZeneca των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών στα οποία το όφελος υπερτερεί σαφώς του κινδύνου θρόμβωσης… » εξήγησε η κ. Θεοδωρίδου.

Στην Αθήνα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις 17 Ιουνίου με… Ταμείο Ανάκαμψης στις αποσκευές

Τσίπρας για Ταμείο Αλληλοβοήθειας ΥΠΠΟ: Επιλεκτικές διώξεις από Μενδώνη (Video)

Ανάλυση Deutsche Welle: Αδύναμος ο Ερντογάν, στην Αθήνα το «πάνω χέρι»

Keywords
Τυχαία Θέματα