Στο «στόχαστρο» του ΣΥΡΙΖΑ ο Ά. Γεωργιάδης για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Γελοίοι ισχυρισμοί»

Πολιτική

 

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για όσα ανέφερε σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στον Alpha.

Συγκεκριμένα, ο Ά. Γεωργιάδης είπε ότι «είναι κακή συμφωνία, όταν μας δοθεί η ευκαιρία για την αλλαγή στα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα θα την αλλάξουμε. Όμως για να φτάσουμε στο σημείο να την αλλάξουμε, θα πρέπει να μη χρεωθεί η Ελλάδα το κόστος της καταπάτησής της».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει πει στους Αμερικάνους ότι θέλει να αλλάξει τη συμφωνία και αυτοί απάντησαν ότι «δεν θα σας δοθεί η ευκαιρία γιατί οι Σκοπιανοί θα την τηρήσουν κατά γράμμα».

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ιστορική», ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «έγινε ένα λάθος από το υπουργείο Εξωτερικών, δεν το πρόσεξε ο υπεύθυνος και όταν έγινε αντιληπτό το λάθος διορθώθηκε και βάλαμε και τους Αμερικάνους και άλλαξαν την ανακοίνωσή τους».

«Εμείς είχαμε πει προεκλογικά, μέσα στα συλλαλητήρια, την ώρα που δινόταν αυτή η μάχη, ότι αν κυρωθεί αυτή η συμφωνία από τη Βουλή των Ελλήνων και είμαστε η επόμενη κυβέρνηση θα την σεβαστούμε. Φυσικά αυτό δεν τη καθιστά ιστορική ή καλή, την καθιστά όμως υποχρεωτική», πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προσπαθεί με γελοίους ισχυρισμούς να καλύψει το φιάσκο

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Καλπάκης, σημείωσε δηκτικά ότι «ο κ. Γεωργιάδης, που προχθές ήταν στη Θεσσαλονίκη με δύο αναπληρωτές πρωθυπουργούς της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση "θα αλλάξει τα δύο κρίσιμα σημεία που είναι η εθνικότητα και η γλώσσα" στη Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα ότι έχει ενημερώσει και τις ΗΠΑ για την πρόθεση αυτή.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα: Έθεσε το ζήτημα αυτό στις συναντήσεις του με τον κ. Ζάεφ και τον κ. Πομπέο;

Αντί να προσπαθεί η ΝΔ με γελοίους ισχυρισμούς να καλύψει το φιάσκο με την ιστορική εξαπάτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ας απαντήσει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης: Θα ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την προεκλογική εξαπάτηση, όπως τον καλεί και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ;

Και φυσικά, θα φέρει άμεσα τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία για ψήφιση στη Βουλή ή θα παραμείνει εκβιαζόμενος από τους βουλευτές του;».Γεωργιάδηςσυμφωνία των ΠρεσπώνΚυβέρνησηΣΥΡΙΖΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα