«Στο στόχαστρο το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες»

ΕΛΛAΔΑ

Προσπάθεια στοχοποίησης και «κατασυκοφάντησης του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες, με αφορμή, όπως αναφέρει, τον τρόπο που παρουσιάστηκε από ορισμένα ΜΜΕ η ενέργεια του "Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων" να μοιράσει κείμενο στα αγγλικά με τα δικαιώματα των προσφύγων, στο λιμάνι του Πειραιά.

Διευκρινίζει

δε ότι ο "Συντονισμός" είναι «μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν ανοιχτά και δημόσια οργανώσεις και κινήσεις» και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της σε αυτόν

Ο ίδιος ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, απαντώντας σε δημοσιεύματα που τον χαρακτηρίζουν «ΜΚΟ» που ζητά από τους πρόσφυγες να μη φύγουν από τον Πειραιά, αναφέρει ότι «γίνεται φανερό ότι ένα συνεχές ανάμεσα σε μαύρη αντίδραση, κυβέρνηση, δυνάμεις καταστολής, κυβερνητικές οργανώσεις “εθελοντών” και συστημικά ΜΜΕ ξεδιπλώνει την επιχείρηση των επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την κοινωνική ανοχή.

»Η τακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα και συγχρόνως ως επιδίωξη την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των προσφύγων. Παρεμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στην πολιτική ενημέρωση, στοχοποιεί την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Τους αντιμετωπίζει ως μη έχοντες το δικαίωμα στη διεκδίκηση, στην επικοινωνία!

»Κρατά τους πρόσφυγες στην άγνοια, την ομηρία, χωρίς δυνατότητες πρόσβασης στο δικαίωμα ασύλου (το skype δεν απαντά), οι υπηρεσίες δεν σηκώνουν τηλέφωνα, οι αρμόδιοι είναι άφαντοι, καμία πρόνοια δεν υπάρχει για τις ευπαθείς ομάδες, την ώρα που στους καταυλισμούς υπάρχουν εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά, τα κέντρα διαμονής είναι στην πλειοψηφία τους άθλια. Οι συνθήκες διαμονής στο Λιμάνι είναι ανυπόφορες. Αυτά που κρατούν τους πρόσφυγες εκεί είναι η έλλειψη άλλων καλύτερων, ελεύθερων χώρων για διαμονή και η φρούδα ελπίδα ότι τα σύνορα θα ανοίξουν σύντομα και όχι οι ανακοινώσεις μας.

»Παραπληροφορεί και συκοφαντεί το εργατικό, φοιτητικό, λαϊκό κίνημα και τους αλληλέγγυους που στέκονται δίπλα στους πρόσφυγες. Επιδιώκει να χωρίσει το λαό μας από τους πρόσφυγες, που τους προορίζει για εξιλαστήριο θύμα, για να περάσουν όλα τα μαύρα αντιλαϊκά μέτρα στο ασφαλιστικό και φορολογικό.»

«Δεν θα τους περάσει! Το κίνημα ταξικής αλληλεγγύης δεν τρομοκρατείται ούτε θα περιστείλει τη δράση του! Για εμάς οι πρόσφυγες είναι ελεύθεροι άνθρωποι με δικαιώματα. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την αξιοπρέπειά τους, τον αυτοσεβασμό τους καθώς και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα στην πολιτική ενημέρωση, στη διεκδίκηση, στη διαδήλωση! Κανένα κράτος, καμία κυβέρνηση και ΕΕ, δεν έχουν το δικαίωμα να τους τα στερούν!», ανέφερε ο Συντονισμός σε απαντητική του ανακοίνωση στα εν λόγω δημοσιεύματα.

συντονισμόςπροσφυγικόμεταναστευτικόαλληλεγγύηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα