Στο «σφυρί» το ρολόι - μύθος που φορούσε ο Στιβ ΜακΚουίν στην ταινία Le Mans (Photos | Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Σε δημοπρασία θα  βγει στις 12 Δεκεμβρίου το ρολόι-μύθος «Monaco» της Heuer, που φορούσε ο Στιβ ΜακΚουίν στα γυρίσματα της ταινίας Le Mans το 1970, στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για το αυθεντικό κι όχι ένα από τα αντίγραφα, τα οποία κοστίζουν 60.000 ευρώ.

Συνολικά έξι κατασκευάστηκαν για την ανάγκη των γυρισμάτων της ταινίας.

Πρόκειται για ένα ρολόι που είναι σχεδόν εξίσου διάσημο με τον ηθοποιό και ταυτίστηκε μ’ αυτόν κι αυτό είναι που το καθιστά τόσο μοναδικό.

Ο τετράγωνος

χρονογράφος με το προκλητικό σχήμα, το μεταλλικό μπλε καντράν, την ορθογώνια κάσα, τους κόκκινους και γαλάζιους δείκτες και το κυρτό κρύσταλλο έγραψε ιστορία όταν τον λάνσαρε η Ηeuer, αφού αντίβαινε στους κώδικες αισθητικής της ωρολογοποιίας της εποχής εκείνης. Ενώ ήταν και το πρώτο τετράγωνο ρολόι χειρός με απόλυτη στεγανότητα και τον πρώτο αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου με ακριβή μικρορότορα, τον “Chronomatic Calibre 11”, ένα ρολόι που αποπνέει στυλ και κάνει τον κάτοχό του να ξεχωρίζει.

Όμως, παρά την ιδιαίτερότητά του, το ρολόι παρέμενε σχετικά μακριά από τα βλέμματα του κόσμου για δεκαετίες. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας ο ΜακΚουίν το δώρισε στον Χέιγκ Αλτουνιάν, την επικεφαλής μηχανικό του φιλμ, αλλά και προσωπικό του μηχανικό.

Ο Αλτουνιάν το κρατούσε ασφαλές επί χρόνια και μόνον σε ένα ντοκιμαντέρ πριν από μερικά χρόνια το έδειξε. Αλλά αφού το σκέφτηκε πολύ – και θέλοντας προφανώς να αφήσει και κάποια κληρονομιά στην οικογένειά του – ο μηχανικός αποφάσισε να αποχωριστεί το πολύτιμο απόκτημά του, αλλά με το ανάλογο τίμημα. O oίκος δημοπρασιών Phillips δεν αποκαλύπτει την τιμή εκκίνησης παρά μόνον στους σοαβρά ενδιαφερόμενους, που θα εγγραφούν στον σχετικό κατάλογο και θα αποδείξουν ότι διαθέτουν αρκετά παχύ πορτοφόλι για να το διεκδικήσουν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ωστόσο, διεθνών ΜΜΕ, το ρολόι «ράτσας» του Στιβ Μακουίν αναμένεται να πιάσει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, ίσως και αρκετά περισσότερα…

Πηγή: iefimerida.gr

Στιβ ΜακΚουίνρολόι ταινίαMonacoδημοπρασίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Στιβ ΜακΚουίν, Le Mans Photos | Video,stiv makkouin, Le Mans Photos | Video