Στο Μάτι ο Μητσοτάκης

Πολιτική

Στο Μάτι βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά το ταξίδι του στη Γαλλία και την συνάντησή του με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

O Eλληνας πρωθυπουργός επιθεώρησε το οικόπεδο-χώρο απόθεσης των καμένων δένδρων που υλοτομήθηκαν στην περιοχή επί της Λ. Μαραθώνος, στην Α ́ είσοδο του Ν. Βουτζά. Ενα οικόπεδο που χαρακτηρίστηκε... βόμβα για την επικινδυνότητα του, μετά τα όσα έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι

στο Μάτι με τη μεγάλη φονική πυρκαγιά.

«Στόχος να ξαναπάρει ζωή το Μάτι και να γίνει καλύτερο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στην πυρόπληκτη περιοχή. Επεσήμανε ακόμη ότι καθαρίστηκε το οικόπεδο χωρίς να επιβαρυνθεί το Δημόσιο ούτε με 1 ευρώ. «Προσωπική μου δέσμευση και της κυβέρνησης να ξαναφτιάξουμε το Μάτι καλύτερο» επανέλαβε.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο οικόπεδο-βόμβα στο Μάτι

«Ο καθαρισμός του οικοπέδου εντός του χρονοδιαγράμματος είναι μήνυμα ότι το κράτος μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητα και αποτελεσματικά», είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος σημείωσε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος χωρικός σχεδισμός για το Μάτι, για τον οποίο έχει επιδείξει ενδιαφέρον και μεγάλα ξένα πανεπιστήμια.

 

Το βίντεο της επίσκεψης Μητσοτάκη

Αντίθετα, σχολίασε ο πρωθυπουργός, η σύμβαση που είχε συναφθεί προηγουμένως είχε μεγάλο κόστος και δεν περιελάμβανε μεταφορά. Kαι τόνισε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου οικισμού και ενημερώθηκε για την ανάγκη απομάκρυνσης του αμιάντου από την περιοχή.

To οικόπεδο στο Μάτι καθαρίστηκε, πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία. Εκεί όπου για ένα χρόνο είχε συγκεντρωθεί η καύσιμη ύλη από την πύρινη λαίλαπα. Τα 85.000 – 95.000 κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης που συλλέχθηκαν, μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ, όπου θα πραγματοποιηθεί η περαιτέρω επεξεργασία τους. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υποδομών έχει πατήσει «γκάζι» έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες που είχε αφήσει στη μέση η προηγούμενη ηγεσία, «ταλαιπωρώντας» τους κατοίκους της περιοχής.

 

Κυριάκος ΜητσοτάκηςματικαθαρισμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα