Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου εν μέσω αντιδράσεων

Πολιτική

Στην Ολομέλεια της Βουλης περνά σήμερα η αντιπαράθεση για το νομοσχεδίο που αφορά την ταυτότητα φύλου.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό πολλών κοινοβουλευτικών ομάδων αλλά και την σφοδρή αντίδραση της εκκλησίας, η οποία ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, ξεκινά σήμερα Δευτέρα νωρίς το μεσημέρι και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψήφιση του το απόγευμα της Τρίτης.

Κατά

την διήμερη συζήτηση αναμένεται να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια οι πολιτικοί αρχηγοί ενώ ως crash test για τις περισσότερες κοινοβουλευτικές ομάδες θα λειτουργήσει ενδεχόμενη ονομαστική ψηφοφορία για άρθρα του νομοσχεδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενστάσεις για το νομοσχέδιο έχουν εκφράσει βουλευτές των δυο κυβερνητικών κομμάτων.

Η βουλευτής Γεωργία Γεννιά από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης και Δημήτρης Καμμένος. Ενστάσεις και αντιρρήσεις για τις ρυθμίσεις του νομοθετήματος υπάρχουν και στο εσωτερικό της ΝΔ, ωστόσο είναι άγνωστος ο αριθμός των «γαλάζιων» βουλευτών που ενδεχομένως θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Δημοκρατική Συμπαρατάξη και το Ποτάμι. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής ενώ κατά, τάχθηκαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση της Βουλής:

Βουλήνομοσχέδιοαλλαγή φύλουκόμματαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα