Στην Κύπρο εκτάκτως ο Μπλίνκεν – Τι συζήτησε με τον Αμπάς

Γύρω στις 2:00 το μεσημέρι (ώρα Κύπρου) το αεροπλάνο του επικεφαλής του Στέιτι Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίνκεν προσγειώθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας όπου έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, συζητά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία δημιουργίας θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς την Γάζα.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ

Αμπάς, κατά την έκτακτη επίσκεψή του στην Δυτική Όχθη.

Οι δύο τους, όπως μεταδίδει το Sky News, δεν απευθύνθηκαν στα μέσα ενημέρωσης. Εκπρόσωπος του κ. Αμπάς δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είπε στον κ. Μπλίνκεν ότι πρέπει να υπάρξει «άμεση κατάπαυση του πυρός» και ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της χώρας για την παροχή ζωτικής σημασίας βοήθειας και την επανέναρξη των βασικών υπηρεσιών στη Γάζα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ. Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι δεν πρέπει να εκτοπιστούν βίαια.

Οι δυο τους «συζήτησαν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στη Δυτική Όχθη», δήλωσε ο κ. Μίλερ, «συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να σταματήσει η εξτρεμιστική βία κατά των Παλαιστινίων και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».

Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, που προκλήθηκε από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, έπειτα από πολλές επισκέψεις του στο Ισραήλ και στην Ιορδανία.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο – σοκ: Στη δημοσιότητα νέο ντοκουμέντο από τη σφαγή της Χαμάς στο φεστιβάλ μουσικής

Αμβούργο: Χωρίς τέλος το θρίλερ με την ομηρία στο αεροδρόμιο – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την αστυνομία

Άντονι Μπλίνκεν: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικάνου ΥΠΕΞ στη Δυτική Όχθη

Keywords
Τυχαία Θέματα