Στην κοινοπραξία ΕΛΠΕ με Total και Exxon Mobil οι έρευνες για πετρέλαιο στο νότιο Ιόνιο
Δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τις οποίες ορίζεται η κοινοπραξία των Ελληνικών Πετρελαίων με την Total και την Exxon Mobil ως επιλεγείς αιτών για την παραχώρηση των θαλάσσιων περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης για έρευνες υδρογονανθράκων.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, ο οποίος ξεκίνησε από αίτηση των ίδιων των εταιρειών. Μεσολάβησαν διαπραγματεύσεις των εταιρειών με την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων, η οποία υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα προς τον υπουργό την εισήγηση για τον ορισμό των επιλεγέντων αιτούντων.
Τα επόμενα στάδια περιλαμβάνουν τον έλεγχο των συμβάσεων μίσθωσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την υπογραφή τους από την ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) και τις κοινοπραξίες και την έγκρισή τους από τον υπουργό πριν κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ, Ιωάννης Μπασιάς, σύντομα θα υποβληθεί στον υπουργό η εισήγηση για τον ορισμό του επιλεγέντος αιτούντος και για την περιοχή του Ιονίου, για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Repsol. Ο ίδιος τόνισε ότι οι διαδικασίες κινήθηκαν με ταχείς ρυθμούς, δεδομένου ότι οι προσφορές των κοινοπραξιών υπεβλήθησαν στις 5 Μαρτίου.
Η υπό παραχώρηση περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης έχει έκταση 19.868 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η περιοχή δυτικά της Κρήτης 20.058 τ.χλμ. Οι αιτήσεις αξιολογούνται ως προς την ποιότητα και το χρονοδιάγραμμα των ερευνητικών εργασιών, το ύψος του μισθώματος και τα λοιπά οικονομικά ανταλλάγματα, καθώς και την έκταση των περιοχών που αποδεσμεύονται μετά την ολοκλήρωση κάθε φάσης των ερευνών.
ΑΠΕ
υδρογονάνθρακεςΙόνιοHas video: Exclude from popular: 0- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τζέσυ Παπουτσή: Θρήνος στο τελευταίο αντίο – Πλήθος κόσμου στην κηδεία της [photos]
- Ανοιξε το κινητό του αγνοούμενου οπλίτη
- Κλεισμένοι στο αεροπλάνο χωρίς air condition με 48 βαθμούς - Ταλαιπωρία και λιποθυμίες σε πτήση από Ζάκυνθο!
- Το τελευταίο «αντίο» στην Τζέσυ Παπουτσή (εικόνες – video)
- Νεκρός 52χρονος σε περιοχή της Νάουσας
- Σύγκρουση νταλίκας με βαν στη Θεσσαλονίκη - Μεγάλο Μποτιλιάρισμα (ΦΩΤΟ)
- Τζέσυ Παπουτσή: Συντετριμμένος ο σύζυγός της στην κηδεία [pics]
- Τζέσυ Παπουτσή: Θρήνος στο τελευταίο αντίο – Πλήθος κόσμου στην κηδεία της
- Αγρια νύχτα στη Θήβα για οικογένεια
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Το τελευταίο «χειροκρότημα» στη Τζέσυ Παπουτσή: Πλήθος κόσμου στην κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού (Photos)
- Πανελλήνιες 2018: Η Λαμιώτισσα που έκανε το ακατόρθωτο - Έγραψε 100άρι στα Αρχαία!
- Συγκλονιστικές εικόνες από ναυάγιο φέρι μποτ: Γαντζώθηκαν στα κάγκελα οι επιβάτες (Photos & Video)
- Κόλαση για 214 επιβάτες σε πτήση από Ζάκυνθο: Κλεισμένοι χωρίς air condition με 48 βαθμούς! (Video)
- Καρέ-καρέ η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου - Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός (Photos)
- Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Δεν μπορεί και δεν θα υπάρξει άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα - «Παράθυρο» για τις συντάξεις
- Τζανακόπουλος: Ο Χατζηδάκης θύμωσε με τον Μοσκοβισί... και με την αλήθεια (Video)
- Μητσοτάκης στο Politico: Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μας κόστισαν μια περιουσία
- Στην κοινοπραξία ΕΛΠΕ με Total και Exxon Mobil οι έρευνες για πετρέλαιο στο νότιο Ιόνιο
- Διαβάστε που και πότε θα διακοπεί η κυκλοφορία μπροστά από το Καλλιμάρμαρο
- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Στην κοινοπραξία ΕΛΠΕ με Total και Exxon Mobil οι έρευνες για πετρέλαιο στο νότιο Ιόνιο
- Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού: Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τις αποκαλύψεις των μυστικών δείπνων με τον κ. Φρουζή επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση του
- Διαβάστε που και πότε θα διακοπεί η κυκλοφορία μπροστά από το Καλλιμάρμαρο
- Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Δεν μπορεί και δεν θα υπάρξει άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα - «Παράθυρο» για τις συντάξεις
- Τζανακόπουλος: Ο Χατζηδάκης θύμωσε με τον Μοσκοβισί... και με την αλήθεια (Video)
- Καρέ-καρέ η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου - Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός (Photos)
- Συγκλονιστικές εικόνες από ναυάγιο φέρι μποτ: Γαντζώθηκαν στα κάγκελα οι επιβάτες (Photos & Video)
- Το τελευταίο «χειροκρότημα» στη Τζέσυ Παπουτσή: Πλήθος κόσμου στην κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού (Photos)
- Η Χαβάη αναμένεται να απαγορεύσει τα αντηλιακά που είναι επιβλαβή για τους κοραλλιογενείς υφάλους
- Κόλαση για 214 επιβάτες σε πτήση από Ζάκυνθο: Κλεισμένοι χωρίς air condition με 48 βαθμούς! (Video)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παρελθόν από το ΚΙΝΑΛ Σπ. Λυκούδης και Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς
- Μέι: Ζητά από το Συντηρητικό Kόμμα να είναι ενωμένο
- KPMG: ‘Inaugural Global Female Leaders Outlook’
- Πετρούνιας: Οταν είδα τη διαφήμιση που έκανα με τη μητέρα μου, έβαλα τα κλάματα
- Το τελευταίο «αντίο» στην Τζέσυ Παπουτσή (pics)
- Σχετικά με διατήρηση της οργανικής θέσης κατά το διάστημα απόσπασης σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού (εγκύκλιος)
- Εκτός φυλακής ο Άκης Τσοχατζόπουλος
- Σχεδόν 93.600 κεραυνοί έπεσαν στην Ελλάδα τον Ιούνιο
- Έκθεση φωτογραφίας «Σμίλη και Μήμη»: Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων