Στην κατάληψη της Πρυτανείας και συνεργός του Β. Παλαιοκώστα

ΕΛΛAΔΑ

Ανάμεσα στους συλληφθέντες για την κατάληψη της πρυτανείας ήταν και ένας παλιός γνώριμος των αστυνομικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thestival.gr, πρόκειται για τον αντιεξουσιαστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, στη Θεσσαλονίκη, το 2009.

Στις 21 Οκτωβρίου 2014 ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου, λίγο πριν επιβιβαστεί

σε αεροπλάνο με προορισμό τις Βρυξέλλες.

Ο νεαρός αντιεξουσιαστής είχε καταδικαστεί για την υπόθεση απαγωγής του Γιώργου Μυλωνά το καλοκαίρι του 2008 και κρατείτο σε διάφορες φυλακές της χώρας. Με διάφορα κείμενά του, που δημοσιοποιούνταν διαδικτυακά, είχε ανοίξει μία ιδιότυπη αντιπαράθεση με φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ είχε πάρει και... συνέντευξη από το Δημήτρη Κουφοντίνα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στην απαγωγή Μυλωνά και είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον οποίο βοηθούσε κάποιες φορές σε δουλειές, που δεν μπορούσε εκείνος να κάνει, καθώς ήταν καταζητούμενος.

Ο Γεωργιάδης ήταν αυτός που φερόταν να έχει νοικιάσει το «κρησφύγετο» της Σουρωτής, όπου κρατείτο ο βιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς κατά τη διάρκεια της 13ήμερης ομηρίας του. Ένα οίκημα μέσα στο οποίο είχε συλληφθεί ο ίδιος, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και δύο ακόμη συνεργοί του.

Πηγή: thestival.gr

πρυτανείαΠολύκαρπος ΓεωργιάδηςΒ. Παλαιοκώστας
Keywords
Τυχαία Θέματα