Στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν – LIVE

Πολιτική

Στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Το τούρκος πρόεδρος έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 10:30 το πρωί με τη σύζυγό και τη συνοδεία του.

Τον τούρκο πρόεδρο υποδέχτηκε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ποιοι θα συμμετέχουν στις συνομιλίες

Στο Μαξίμου ο Τούρκος Πρόεδρος θα μεταβεί γύρω στις 13:30, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό

Μέγαρο. Το πρόγραμμα της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα στο πρωθυπουργικό Μέγαρο έχει ως εξής:

Αμέσως μετά την υποδοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μαξίμου ξεκινά η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, μετά το πέρας της οποίας ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και διευρυμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις διευρυμένες συζητήσεις θα μετέχουν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης οι Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας και ο ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης θα μετέχουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Ενέργειας, Εσωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 16:30 ο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το επίσημο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα ολοκληρώνεται με το επίσημο Δείπνο προς τιμήν του και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την σύζυγό του Βλασία Παυλοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:25.

ΕρντογάνεπίσκεψηΑθηνάπρόγραμμαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα