Στη Βουλή οι τροπολογίες με τις «ουρές» από τα προαπαιτούμενα- Τι αλλάζει σε ΕΚΑΣ, ΕΝΦΙΑ,κόφτη, ειδικά μισθολόγια (PDF)
Στη Βουλή κατατέθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης οι τέσσερις τροπολογίες με τις «ουρές» από τα προαπαιτούμενα προκειμένου η κυβέρνηση να κλείσει τις εκκρεμότητες της αξιολόγησης και να ανοίξει η «κάνουλα» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.
Οι τροπολογίες ενσωματώθηκαν σε νομοσχέδιο μέσω του οποίου κυρώνεται διεθνής σύμβαση στρατιωτικής συνεργασίας, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί την
Με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας ορίζεται ως χρόνος εφαρμογής των νέων κριτηρίων του ΕΚΑΣ η 1/6/2016 αντί 1/1/2016 όπως ίσχυε. Η δεύτερη τροπολογία αφορά την ΔΕΗ και τον ΑΔΜΗΕ και την διάθεση των μετοχών τους.
Η τρίτη τροπολογία αφορά τον ΕΝΦΙΑ, το υπερταμείο, τα ειδικά μισθολόγια και τον «κόφτη». Ειδικότερα, αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, καταργείται από 1/1/2016 ο μειωμένος συντελεστής (3,5 τοις χιλίοις επί της συνολικής αξίας των οριζόμενων δικαιωμάτων) συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ στα μη ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα, των Ανωνύμων Εταιρειών Επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) οριζόμενος εφεξής σε 5,5 τοις χιλίοις που ισχύει για το σύνολο των ν.π.δ.δ. και νομικών οντοτήτων.
Τι αλλάζει στον «κόφτη»
Για τον κόφτη η τροπολογία αναφέρει πως στην ετήσια έκθεση που συντάσσεται από τον υπουργό Οικονομικών και γνωστοποιείται στη Βουλή και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθορίζεται ότι περιέχονται το ποσό και το ποσοστό επί του ΑΕΠ των δημοσιονομικών μέτρων προσαρμογής σε καθαρή βάση δηλαδή μετά την αφαίρεση της δημοσιονομικής επίπτωσης επί των εσόδων του προϋπολογισμού γενικής κυβέρνησης σύμφωνα με το εκάστοτε τεχνικό μνημόνιο συνεργασίας. Σήμερα προβλέπεται το ποσό και το ποσοστό επί του ΑΕΠ της δημοσιονομικής επίδρασης των μέτρων προσαρμογής που θα ληφθούν επί των εσόδων του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης.
Επιπλέον, η τροπολογία ορίζει ότι η προβλεπόμενη αναστολή επιβολής ή μείωση του ύψους των μέτρων του ανωτέρω Μηχανισμού, κατά την όλως εξαιρετική περίπτωση φυσικών καταστροφών ή ανωτέρας βίας, δύναται να λάβει χώρα κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς (αντί κατόπιν ειδικής διαβούλευσης με τους θεσμούς, που ισχύει σήμερα).
Ειδικά Μισθολόγια
Για τα ειδικά μισθολόγια προβλέπεται ότι η αναστολή για την διετία 2017-2018 κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, δεν εφαρμόζεται υπό την προϋπόθεση ότι οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών, εξαιδικεύονται και νομοθετούνται μέχρι 30-9-2016 και τίθενται σε εφαρμογή από την 1-1-2017».
Τα κόκκινα δάνεια
Η τέταρτη τροπολογία περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια. Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι σε περίπτωση που μεταβιβάζεται απαίτηση από εξυπηρετούμενο δάνειο ή πίστωση για την εξυπηρέτηση του οποίου έχει συμφωνηθεί κυμαινόμενο επιτόκιο, ο εκδοχέας δεν επιτρέπεται να προσδιορίσει περιθώριο, επιπλέον του επιτοκίου αναφοράς, υψηλότερο εκείνου που είχε προσδιορίσει το πιστωτικό ή χρηματοδοτικό ίδρυμα κατά τον χρόνο καταχώρισης της μεταβίβασης, εκτός εάν οι όροι που περιλαμβάνονται ή ενσωματώνονται στη δανειακή σύμβαση, προσδιορίζουν με ακρίβεια συγκεκριμένα και αντικειμενικά κριτήρια για τη μεταβολή του περιθωρίου.
ΑΔΜΗΕ
Στο θέμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τροπολογία ρυθμίζει αλλαγές που αφορούν τις ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που θα δημοπρατούνται ώστε να ανοίξει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.Επίσης επανακαθορίζεται από πέντε μήνες σε τέσσερις η διάρκεια του διαγωνισμού για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ.
Ορίζεται ότι δύο εβδομάδες μετά την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, θα πρέπει να οριστεί διεθνής εκτιμητής ο οποίος θα πρέπει να ανακοινώσει εύλογο τίμημα για την αποζημίωση της ΔΕΗ σε αναπλήρωση της απώλειας του ΑΔΜΗΕ.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- « ΠΟΤΕ ΤΟΣΟΙ ΛΙΓΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ»
- Χωρισμός - ΒΟΜΒΑ στη Showbiz: Πασίγνωστο ζευγάρι έβαλε ΤΕΛΟΣ στη σχέση του! [photo]
- Σοκ στο ΠΑΣΟΚ
- Στο πένθος βυθίστηκε γνωστή τραγουδίστρια
- Τον έπιασαν για υπεξαίρεση 10 εκατ. ευρώ
- Σερβιτόρα πήρε γενναιόδωρο tip μαζί με ένα... σημείωμα
- Οι κίνδυνοι από την χαμηλή πρόσληψη αλατιού
- Στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγάλων οφειλετών του δημοσίου
- Η Γιασμήν... που "έκλεψε" την παράσταση!
- Μεγάλες εκπλήξεις για τις βάσεις του 2016
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Ο Βασιλικός παρουσίασε το «Ζ» στα αλβανικά 50 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση
- Αραχνιάζει η δίκη των χρυσαυγιτών
- Απάντηση μέσω ΟΗΕ στις τουρκικές καταγγελίες για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με τρίτες χώρες
- Στο ρυθμό των Ρίχτερ "ταρακουνήθηκε" πάλι η Ινδονησία
- Έξω εταιρείες, μέσα τσουνάμι
- Βρέφος με μικροκεφαλία γεννήθηκε στο Νιού Τζέρσι
- Συννεφιά και μικρή πτώση θερμοκρασίας
- Σε προσυνεδριακό καλοκαίρι ο ΣΥΡΙΖΑ
- Στη Βουλή οι τροπολογίες με τις «ουρές» από τα προαπαιτούμενα

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Στη Βουλή οι τροπολογίες με τις «ουρές» από τα προαπαιτούμενα- Τι αλλάζει σε ΕΚΑΣ, ΕΝΦΙΑ,κόφτη, ειδικά μισθολόγια (PDF)
- Απάντηση μέσω ΟΗΕ στις τουρκικές καταγγελίες για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με τρίτες χώρες
- Συννεφιά και μικρή πτώση θερμοκρασίας
- Ο Βασιλικός παρουσίασε το «Ζ» στα αλβανικά 50 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση
- Στο ρυθμό των Ρίχτερ "ταρακουνήθηκε" πάλι η Ινδονησία
- Βρέφος με μικροκεφαλία γεννήθηκε στο Νιού Τζέρσι
- Στη Βουλή οι τροπολογίες με τις «ουρές» από τα προαπαιτούμενα
- Σε προσυνεδριακό καλοκαίρι ο ΣΥΡΙΖΑ
- Αραχνιάζει η δίκη των χρυσαυγιτών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σύγκαλείται το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου - Τα θέματα που θα συζητηθούν
- Το πρώτο βρέφος με μικροκεφαλία γεννήθηκε στις ΗΠΑ
- Τατιάνα Μπλάτνικ: Η νύφη του τέως βασιλιά βάζει την ποδιά της κουζίνας
- Στην Αυστραλία η εθνική ομάδα (vid)
- Ινδία: Νερό από τον Γάγγη μέσω… ταχυδρομείου!
- Απίστευτο! Απαγορεύτηκε η πτήση των Super Puma
- Καταιγίδα αυξήσεων έμμεσων φόρων, ενώ το εισόδημα μειώνεται
- Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στο Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς
- Κατατέθηκαν στη Βουλή οι τροπολογίες με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα
- Ο ΟΗΕ προειδοποιεί: "Είναι πιθανό οι Τζιχαντιστές να επιτεθούν..."