Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης - Συναντήσεις με Ζάεφ και Μπορίσοφ

Πολιτική

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης «Thessaloniki Summit 2019», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στις 15:30, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒΕ για την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των μακεδονικών προϊόντων, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.

Στο

περιθώριο του «Thessaloniki Summit 2019», ο πρωθυπουργός, θα έχει διμερείς συναντήσεις στις 18:30 με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και στις 19:30 με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.

Στην πρώτη συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη και Ζάεφ, τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μητσοτάκης είχε πει στον ομόλογο του ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών, προσθέτοντας ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί.

Μετά την κύρωσή της η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα δεν έχει άλλα περιθώρια παρά να την σεβαστεί.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι η αυστηρή τήρηση όσων προβλέπονται σε αυτήν προκειμένου η Ελλάδα να μην θέσει θέμα στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η Αθήνα θα στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων καθώς ήταν στους πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΖάεφσυνάντησηΖάεφHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα