Στη Μόσχα, αδελφές μου, στη Μόσχα…

Γράφαμε χθες για την κυβέρνηση ότι «από την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και ύστερα, τα πράγματα έχουν… σκουρύνει και εκεί (σ.σ.: στη μέχρι πρότινος επικοινωνιακή κυριαρχία της). Ό,τι και να πουν, ακούγεται επιεικώς προβληματικό».

Σήμερα έγινε ένα ακόμη ωραίο στην ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το οποίο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Η πρώτη ερώτηση, αμέσως μετά τον εξαιρετικά μακρύ πρόλογο του Γιάννη Οικονόμου, ήταν η εξής: «Νωρίτερα είπατε ότι υπάρχουν σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται ορισμένοι. Αν υπάρχουν αυτά τα σχέδια που απεργάζονται ορισμένοι, μπορείτε

να μας πείτε ποιοι είναι αυτοί που τα απεργάζονται;».

Ο εκπρόσωπος απάντησε: «Όσες δυνάμεις θεωρούν ότι μπορεί να βγουν κερδισμένες από την αστάθεια σε μία ακόμη ευρωπαϊκή χώρα ενδεχομένως ανήκουν στην κατεύθυνση αυτή».

Ποιες δυνάμεις άραγε εννοούσε; Τι έκανε… νιάου – νιάου στα κεραμίδια;

Απολύτως φυσιολογικά, η επόμενη ερώτηση ήταν η εξής: «Σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times, φέρεται ότι κάποιος που βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό εκτιμά πως πίσω από τις παρακολουθήσεις βρίσκεται η Ρωσία. Τι έχετε να πείτε;».

Μόλις αυτό που υπονοούσε ο Οικονόμου ειπώθηκε με το όνομά του, αυτός έκανε αυτομάτως όπισθεν, άφησε στην άκρη τα περί ξένων δυνάμεων και άρχισε τα… άσφαιρα:

«Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο προς την κατεύθυνση αυτή. Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία όλης αυτής της υπόθεσης, που έχει αρκετά πράγματα που πρέπει να διερευνηθούν, και στο τέλος αυτής της διαδικασίας, νομίζω, με βάση τις πληροφορίες και τα διδάγματα που θα έχουμε όλοι μας, θα μπορούμε να κάνουμε μια πολύ πιο ουσιαστική συζήτηση».

Δύσκολα τα πράγματα στην κυβερνητική επικοινωνία. Πολύ δύσκολα…

Διαβάστε επίσης

Πανούσης: «Στην Ελλάδα όλα τα σκάνδαλα λήγουν χωρίς να διερευνώνται»

Τι ήθελε τελικά να μας πει ο Δεμίρης;

Στο εμπόλεμο Κίεβο ο Λοβέρδος

Keywords
Τυχαία Θέματα