Στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους η εγκυμονούσα Αμάλ (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Το ότι διανύει τους πρώτους, κρίσιμους μήνες της εγκυμοσύνης της, δεν εμποδίζει την Αμάλ Κλούνεϊ να μάχεται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον ΟΗΕ.

Περιμένοντας δίδυμα και φορώντας ένα ντραπέ μαύρο φόρεμα, η δραστήρια δικηγόρος βρέθηκε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτιέρεζ.

Η Αμάλ, πιέζει νομικά

ώστε ο ΟΗΕ να ερευνήσει τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν να κάνουν με τις γυναίκες της μειονότητας των Γιεζίντι, πολλές από τις οποίες η τρομοκρατική οργάνωση κρατά αιχμάλωτες ως σκλάβες του σεξ.

Πελάτισσα της βρετανολιβανέζας δικηγόρου είναι και η 24χρονη Γιεζίντι, Νάντια Μουράντ, πρώην ερωτική σκλάβα των τζιχαντιστών και νυν ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού της. Η Αμάλ βρέθηκε στο πλευρό της Μουράντ, αναφέροντας πως «δε γίνεται να περάσει αυτή η γενοκτονία».

Όταν δε ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πως αντιμετωπίζει τη δημοσιότητα μετά το γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την εγκυμοσύνη της λόγω της οποίας έχει γίνει πόλος έλξης των φωτογράφων, η Αμάλ απάντησε «είναι καλό αυτή η σημαντική υπόθεση να πάρει όσο μεγαλύτερη δημοσιότητα γίνεται».

Στόχος της δικηγόρου είναι να φέρει στη δικαιοσύνη το ISIS, ώστε να δικαστεί στο Διεθνές Δικαστήριο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, περίπου 3.200 Γιαζίντι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, η πλειονότητά τους στη Συρία.

Τα κορίτσια γίνονται σεξουαλικές σκλάβες, ενώ τα αγόρια περνούν από κατήχηση και ακολούθως στέλνονται στη μάχη.

Αμάλ ΚλούνεϊΟΗΕΝάντια ΜουράντΙσλαμικό ΚράτοςΔικαστήριοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα