Στελέχη της Χρυσής Αυγής αναζητούνται για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

ΕΛΛAΔΑ

Τέσσερα άτομα από τον χώρο της Χρυσής Αυγής αναζητά η αστυνομία ως υπόπτους για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στον χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έγιναν οκτώ προσαγωγές και μετά την εξέταση τους αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή τους στην υπόθεση ενώ ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες που ξυλοκόπησαν

τον κ. Κουμουτσάκο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι η έρευνα γίνεται στον χώρο της Χρυσής Αυγής και υπάρχουν προσαγωγές υπόπτων, αλλά όχι συλλήψεις.

«Η έρευνα συνεχίζεται, έγιναν κάποιες προσαγωγές και εξετάστηκαν κάποια άτομα, αλλά συνεχίζεται η έρευνα και σε συγκεκριμένους γεωγραφικούς χώρους και ψάχνουμε για κάποια άτομα που κατά πάσα πιθανότητα θα εντοπιστούν γιατί υπάρχουν καθαρές και οι φωτογραφίες τους και ξέρουμε που κινούνται» ανέφερε.

Ο υπουργός «έδειξε» προς τη Χρυσή Αυγή σημειώνοντας πως κατά πάσα πιθανότητα «πρόκειται για ανθρώπους αυτού του πολιτικού χώρου, έχουμε σοβαρές ενδείξεις, μπορεί να γλιτώσουν το αυτόφωρο αλλά η δικαιοσύνη λειτουργεί και μετά το αυτόφωρο».

Στο μεταξύ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Εντολή του εισαγγελέα είναι να σχηματιστεί δικογραφία, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών συλλόγων.

Γιώργος ΚουμουτσάκοςεπίθεσηΧρυσή Αυγήποντιακό συλλαλητήριοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα