Στέφανος Κυριακίδης για Βουγιουκλάκη στην «Αντιγόνη» – «Θα μπορούσε να είναι καλύτερη, κάποιος έπρεπε να την αποτρέψει» (Video)

Για τις μεγάλες μορφές του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου μίλησε ο Στέφανος Κυριακίδης αναφερόμενος τόσο στην Αλίκη Βουγιουκλάκη όσο και την Τζένη Καρέζη, αποκαλώντας τις «σταρ».

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4», ο ηθοποιός έκανε μια αναδρομή στην καριέρα του, ενώ μίλησε και για τον σοκαριστικό θάνατο του πατέρα του.

«Πάντα κερδισμένος βγήκα από τη συνεργασία μας. Προσπάθησα να τις καταλάβω. Είχε ρίσκο, βέβαια, αυτό, γιατί υπήρχαν και εντάσεις» είπε μεταξύ άλλων, ενώ θυμήθηκε την περίοδο που συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

στην περιβόητη «Αντιγόνη».

Τότε, η «εθνική σταρ» είχε δεχτεί πλήθος αντιδράσεων και «πυρά» από τους κριτικούς από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η ίδια προτίθεται να παίξει τραγωδία.

«Την Αλίκη πήγαν να την αλλάξουν. Όχι, είναι σταρ. Είχαν βγει και έγραφαν για την παράσταση, πριν παιχτεί. Αυτό δεν ήταν έντιμο. Είχα πει “όχι” στην αρχή για την “Αντιγόνη”. Είχα δουλειές, αλλά και δεν ήθελα, είναι διαφορετικός ο κώδικας συνεννόησης» είπε και πρόσθεσε:

«Μέσα σε δέκα λεπτά, με πήρε η Αλίκη και μου λέει “δεν μου λες Στέφανε, έχεις αντίρρηση να παίξω τραγωδία;”. “Όχι” της λέω, “δεν έχω πάρει copyright την τραγωδία”. “Έλα να περάσουμε καλά” μου λέει. Με έπεισε η αγάπη που είχε να κάνει αυτό που ήθελε να κάνει. Ήταν θέμα πώς με πλησιάζει ο άλλος. Οι σχέσεις μας και το θέατρο, για μένα, είναι το κλίμα που δημιουργεί.

Το βρίσκω ανέντιμο που έγραφαν πριν ανέβει η παράσταση. Μετά την πρεμιέρα άρχισαν οι κριτικές, δεν ήταν έντιμο. Η Αλίκη ήταν πολύ καλή συνεργάτιδα, η Επίδαυρος γέμισε, ο Λυκαβηττός δεν πήγε καλά. Για να είμαστε σωστοί, πιστεύω πως κρύβει και μία δόση αλαζονείας από μέρους της. Στα 62 δεν ξυπνάς μια ωραία πρωία και λες “παίζω την Αντιγόνη”. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Κάποιος έπρεπε να την αποτρέψει. Δεν ξεκινάς απευθείας με τον χορό, ξεκινάς απ’ τα βασικά στοιχεία. Περάσαμε δύσκολες στιγμές. Όπου κι αν πηγαίναμε, δεν είχαμε ανταπόκριση, πιο πολύ είχαμε ανταπόκριση, όταν τελείωνε η παράσταση που έπεφταν πάνω της».

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κυριακίδης μίλησε για τον θάνατο του πατέρα του, δηλώνοντας:

«Σινεμά, πήγαινα από πιτσιρικάς, από πέντε χρονών. Ακόμα και όταν πέθανε ο πατέρας μου, όταν μάθανε ότι σκοτώθηκε, ήρθαν και με βγάλανε από το σινεμά. Δε θα το ξεχάσω. Σκοτώθηκε 33 χρονών από μια χειροβομβίδα. Τώρα είμαι δυο φορές μεγαλύτερος από ότι ήταν εκείνος όταν σκοτώθηκε. Ήταν 33 χρονών, δε θα το ξεχάσω ποτέ»

Διαβάστε επίσης:

Ράνια Τζίμα: Η κόρη της στο πλατό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega (Photo)

Ευρυδίκη: «Ο Γιώργος Θεοφάνους ήθελε μεγάλη οικογένεια που δεν μπορούσα να του προσφέρω» (Video)

Κέιτ Μίντλετον: Καταστροφή με επικοινωνιακούς όρους το σκάνδαλο με την «πειραγμένη» φωτογραφία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στέφανος Κυριακίδης, Βουγιουκλάκη, Αντιγόνη – Θα, Video,stefanos kyriakidis, vougiouklaki, antigoni – tha, Video