Σταθερές πολιτικές αλλαγές στα πρόσωπα

ΣΤΗΛΕΣΙστορίες για αγρίους

Τελικά στη Νέα Δημοκρατία τι αποφάσισαν; Θα αλλάξουν αρχηγό ή θα κρατήσουν τον Σαμαρά με την «πετυχημένη» του συνταγή; Γιατί το θέμα φαίνεται να κλείνει, αλλά παραμένει ανοιχτό ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, σε μια βασανιστική εκκρεμότητα. Το ότι αμφισβητείται πλέον φανερά από αρκετά και ισχυρά

στελέχη είναι γεγονός, το ότι αυτά τα στελέχη δεν κατάφεραν να τον παραγκωνίσουν είναι επίσης γεγονός.

Έτσι, έχουμε δυο γεγονότα αλληλοσυγκρουόμενα. Ωστόσο, αυτό που επικρατεί μέσα στη Νέα Δημοκρατία είναι ότι η πλειοψηφούσα άποψη βασίζεται στο γεγονός ότι κάτι περιμένουν και αυτό το κάτι δεν παραπέμπεται στον αέναο χρόνο αλλά ώς τις αρχές καλοκαιριού.

Τότε εκτιμούν – μερικοί πιο αισιόδοξοι πιστεύουν και γρηγορότερα – ότι θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το αν θα πρόκειται για μια «αριστερή παρένθεση» ή για μια μακροχρόνια διακυβέρνηση. Αυτός είναι πιθανότατα και ο λόγος που ο Βενιζέλος παρέπεμψε τις διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας στις αρχές του ελληνικού θέρους.

Η κρίση, απ’ ό,τι φαίνεται, αλλάζει το πολιτικό προσωπικό, παρά την αντίσταση που αυτό προβάλλει. Το γεγονός είναι ότι το αλλάζει δίχως να αλλάζει πολιτική νοοτροπία. Απλώς πρόσωπα διαδέχονται πρόσωπα κι όχι πολιτικές. Κι αυτό αποτελεί μια πολύ δυσοίωνη πραγματικότητα, την οποία παρακολουθούμε ανήμποροι.

ΝΔΠΑΣΟΚαρχηγόςσυνέδριοδιαδοχή
Keywords
Τυχαία Θέματα