Στας Σέρρας της σήμερον…

Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στις Σέρρες. Αφορμή η πρόσκληση του δραστήριου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης (και σημαντικού συνθέτη) Γιώργου Ανδρέου να διδάξω (αφιλοκερδώς βεβαίως!) στα μέλη της Πειραματικής Σκηνής το σεμινάριό μου «Γράψε – Παίξε το έργο σου» στο πλαίσιο της Πανεπιστημιάδας Φοιτητικού Θεάτρου.

Έτσι, από το περασμένο Σάββατο και ως σήμερα (σ.σ Πέμπτη 11/5) δουλέψαμε – 13 ερασιτέχνες ηθοποιοί και μελλοντικοί συγγραφείς

–, για τρεις ώρες την ημέρα, ένα έργο με θέμα τη ζωή του σπουδαίου Σερραίου συνθέτη Χρήστου Σταματίου, το οποίο αισιοδοξούμε ότι θα παρουσιαστεί την επόμενη περίοδο στη σκηνή. Κοντά μου η ακούραστη Κική Μάλαμα που με βοήθησε πολύ.

Έτσι είχα την ευκαιρία να κάνω και πολλά άλλα πράγματα εκτός από το σεμινάριο και να γνωρίσω τις ομορφιές της πόλης και της γύρω περιοχής.

Είδα δυο δυνατές παραστάσεις από τις θεατρικές ομάδες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θαύμασα τη σκηνοθετική δεινότητα της θεατρολόγου Μαρίας Καραζάνου. Μπράβο στα 80 (!) παιδιά που ανέβηκαν στη σκηνή!Επισκέφτηκα το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών κι έζησα μια συγκινητική εμπειρία με τους μαθητές μιλώντας για τα βιβλία μου. Ευχαριστώ τη φιλόλογο Ισιδώρα Μάλαμα και τον διευθυντή Θοδωρή Φρουτή.Είχα την τύχη να πάρω μέρος στο εξαιρετικό βιωματικό εργαστήριο του επιτυχημένου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ Αστέριου Πελτέκη και να μάθω τα προσεχή σχέδιά του.Επιτέλους γνώρισα και τον διευθυντή της Πειραματικής Νίκο Βεργίδη, «ψυχή» της Πανεπιστημιάδας και ακούραστο σκηνοθέτη, όπως και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Αστέρη Πολυχρονίδη, με φοβερές σπουδές στην Αμερική και σημαντικό έργο στην ιδιαίτερη πατρίδα του.Άκουσα τις πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις της πανεπιστημιακού και συγγραφέως Τασούλας Τσιλιμένη για τη δημιουργική γραφή για παιδιά και εφήβους και της υποψήφιας διδάκτορος Κατερίνας Κήκου για τη σχέση χορού και θεάτρου.
Σέρρες ευχαριστώ, ραντεβού αρχές Νοεμβρίου για πολλά όμορφα πράγματα!

Διαβάστε επίσης:

Παράσταση με τον διάσημο καθηγητή για τον αυτισμό Τόνυ Άτγουντ

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Δράμα, μυστήριο και η πολεμική περιπέτεια «Sisu»

Όταν το Ολοκαύτωμα διδάσκεται με graphic novel

Keywords
Τυχαία Θέματα