Σταμάτη Μαλέλης στο topontiki.gr: Η περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, οι πρόωρες εκλογές και η δημοσιογραφία

Για την υποψηφιότητα του για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την αυτοδιοίκηση, τι εκλογές, τη δημοσιογραφία του χθες και του σήμερα μιλάει στο topontiki.gr ο Σταμάτη Μαλέλης.

«Το μοναδικό του αφήγημα του περιφερειάρχη ήταν το μεταναστευτικό. Τώρα μένει χωρίς αφήγημα. Πρέπει να κάνουμε τις κινήσεις και να θωρακίσουμε τα νησιά μας», είναι η απάντηση που δίνει ο Σταμάτης Μαλέλης στην ερώτηση γιατί διεκδικεί την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ο γνωστός δημοσιογράφος

και ξεκαθαρίζει ότι η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη χωρίς όμως να κρύβει ότι ανήκει στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Για το θέμα που απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης που δεν είναι άλλο από τις πρόωρες εκλογές ο έμπειρος δημοσιογράφος τονίζει: «Νομίζω ότι θα γίνουν στο τέλος του Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη».

Όσον αφορά τη Δημοσιογραφία του σήμερα ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του MEGA σημειώνει: «η δημοσιογραφία έχει και καλές στιγμές και όχι. Έχουν αλλάξει τα μέσα και συνεχίζουν να αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς. Το digital τα αλλάζει όλα». 

Για ποιο λόγο διεκδικείτε την περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Ο νυν περιφερειάρχης εξελέγη με έναν ακραίο λόγο για το Μεταναστευτικό, πώς μπορεί ο προοδευτικός χώρος να κερδίσει την πλειοψηφία.

Διεκδικώ την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γιατί πιστεύω ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά. Η περιφέρεια βρίσκεται σε διαρκή υπανάπτυξη. Πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές! Το μοναδικό του αφήγημα του περιφερειάρχη ήταν το μεταναστευτικό. Τώρα μένει χωρίς αφήγημα. Πρέπει να κάνουμε τις κινήσεις και να θωρακίσουμε τα νησιά μας. Δεν πρέπει να ζήσουμε μέρες του παρελθόντος Ο περιφερειάρχης εργαλειοποίησε.το μεταναστευτικό

Κατηγορήσατε τον κ. Μουντζούρη για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Σε ποιες συμβάσεις αναφέρεστε;

Σε πολλές . Και σε υποτιθέμενα έργα αλλά κυρίως στην τουριστική προβολή. Θα ερευνήσουμε όλες τις συμβάσεις. Οι περισσότερες ήταν χαριστικές για να έχουμε «δικά μας» μέσα. Στη διαύγεια γίνεται πάρτυ. Ο κ Μουτζούρης δίνει χρήματα του έλληνα πολίτη σε ορισμένα μέσα που δεν απασχολούν κανέναν δημοσιογράφο για να γράφουν υπέρ του και να λοιδορούν τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αυτά τελείωσαν. Όλοι αυτοί που συμμετέχουν θα λογοδοτήσουν! Στον τομέα αυτόν γίνεται πλιάτσικο!

Διαβάζουμε στα ρεπορτάζ ότι η υποψηφιότητά σας είναι ανεξάρτητη. Δε θα θέλατε κομματική στήριξη; Υπήρξατε Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.

Ναι θα είμαι ανεξάρτητος. Φυσικά όλοι ξέρουν ότι ανήκω στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Βοηθούν την αυτοδιοίκηση οι σχέσεις με τα κόμματα;

Κοιτάξτε, το στίγμα είναι και πολιτικό. Το στοίχημα για μένα είναι να συσπειρώσω όσο μπορώ περισσότερους δημοκράτες απέναντι στον λαϊκισμό και την Ακροδεξιά. Αυτό πιστεύω ότι θα είναι το δίπολο. Αυτοί λαϊκισμό εμείς ανάπτυξη.

Πότε πιστεύετε θα γίνουν εκλογές; Ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση;

Νομίζω ότι θα γίνουν στο τέλος του Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρώτη τη Νέα Δημοκρατία. Σίγουρα θα χρειαστούν και δεύτερες εκλογές

Μπορεί να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση στην Ελλάδα;

Η χώρα χρειάζεται μία δυνατή κυβέρνηση που να αντιμετωπίσει την κρίση. Ο επόμενος χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η Ευρώπη πρέπει να πάρει γενναίες αποφάσεις. Ο ελέφαντας είναι μέσα στο δωμάτιο. Μην κάνουμε ότι δεν τον βλέπουμε.

Τελικά οι δημοσιογράφοι αγαπάνε την πολιτική;

Πάντα. Δεν θυμάμαι ποιος έχει πει ότι η δημοσιογραφία είμαι καλή εάν οδηγεί κάπου. Εγώ νιώθω την ανάγκη να κάνω το επόμενο βήμα.

Που βρίσκεται η Ελληνική δημοσιογραφία σήμερα;

Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Η δημοσιογραφία έχει και καλές στιγμές και όχι.

Είναι καλύτερο επίπεδο δημοσιογραφίας σήμερα ή στο παρελθόν;

Έχουν αλλάξει τα μέσα και συνεχίζουν να αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς. Το digital τα αλλάζει όλα. Δύσκολα μπορούν να γίνουν συγκρίσεις.

Οι σημερινές αμοιβές των δημοσιογράφων δε θυμίζουν σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να ξαναδούμε καλύτερη εποχή στα ελληνικά Μέσα;

Οι υπερβολικοί μισθοί του παρελθόντος ιδιαίτερα στην τηλεόραση έχουν μειωθεί. Οι χαμηλοί μισθοί έχουν περιθώρια βελτίωσης. Είμαι σίγουρος ότι με τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται θα ωφεληθούν και οι δημοσιογράφοι.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκαλάκης στο topontiki.gr: «Υπόθεση τριών πολιτικών δυνάμεων οι επόμενες εκλογές»

Χάρης Δούκας στο topontiki.gr: «Τα σενάρια για την ενεργειακή κρίση και την επόμενη μέρα – Που θα φτάσει η τιμή της βενζίνης»

Καρχιμάκης στο topontiki.gr: «Εκλογές για να φύγει η πιο καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»

Keywords
Τυχαία Θέματα