Σπάνια κυβερνητική εικόνα: Οι δύο Υφυπουργοί που ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο (Photos)

Πολιτική

 

Σε τρία γκρουπ λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό -στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30- ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πριν την ορκωμοσία τους όλοι οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί υποβλήθηκαν σε rapid

test για κορωνοϊό (όλα ήταν αρνητικά). Στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να δώσει το παρών στην πρώτη ορκωμοσία, έφθασε λίγο πριν τις 11.00  ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εν μέσω της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση για τη (μη) λειτουργία των εκκλησιών ανήμερα των Θεοφανίων.  

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι προερχόμενοι από «Το Ποτάμι» Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού με αρμοδιότητα τον σύγχρονο πολιτισμό. 

Οι δυο τους δεν είναι τα πρώτα μέλη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, καθώς και τον Αύγουστο πολιτικό όρκο έδωσε ο Υφυπουργός Εργασίας (προέρχομενος από την Κεντροαριστερά) Πάνος Τσακλόγλου. Στην ουσία, τα στελέχη που έδωσαν πολιτικό όρκο προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους και όχι από τη Νέα Δημοκρατία

Ο Πάνος Τσακλόγλου τον Αύγουστο του 2020

Η μόνη βουλευτής που κάνει την εξαίρεση από τον χώρο της Κεντροδεξιάς είναι η Φωτεινή Πιπιλή η οποία ορκίζεται με πολιτικό όρκο στη Βουλή

ΚυβέρνησηανασχηματισμόςΚυριάκος Μητσοτάκηςορκωμοσίαορκωμοσία κυβέρνησηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα