Σπαγγέτι καρμπονάρα με κολοκύθα και φασκόμηλο

Μια εύκολη συνταγή για ασυνήθιστη αλλά πεντανόστιμη χορτοφαγική καρμπονάρα.

Το πιάτο αρωματίζεται με φύλλα φασκόμηλου, ενώ τα υπόλοιπα υλικά παραμένουν ίδια με αυτά της κλασσικής ιταλικής μακαρονάδας.

Υλικά για τη συνταγή

300 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι ή ότι άλλο επιθυμείτε

2 αυγά

600 γραμμάρια κολοκύθα κομμένη σε κύβους

35 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο

1 σκελίδα σκόρδο

100 ml ζωμό λαχανικών

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Μερικά φύλλα φασκόμηλο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος, σοτάρετε σε μερικές

κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο μαζί με 2-3 φύλλα φασκόμηλο, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Αφού καθαρίσετε καλά την κολοκύθα, κόψτε την σε κύβους και σοτάρετέ την κι αυτήν στο ίδιο σκεύος για 10 λεπτά. Προσθέστε τον έτοιμο ζωμό (θα πρέπει να είναι ζεστός) και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη μέσα στο σκεύος.

Εντωμεταξύ χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά, με το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο πεκορίνο και ανακατέψτε καλά. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο και καλά αλατισμένο νερό έτσι ώστε να είναι al dente και στραγγίστε τα. Αδειάστε τα μακαρόνια στο αντικολλητικό σκεύος με την κολοκύθα και με λίγο νεράκι από το βράσιμό τους και σοτάρετέ τα ελαφρά για 1 λεπτό. Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και φέρτε τα μερικές βόλτες, ανακατεύοντας γρήγορα. Σερβίρετε με λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Μηλοπιτάκια τυλιγμένα σε τορτίγιες με κανελοζάχαρη

Πολίτικη φασολάδα με παστουρμά

Κομψοί κύκνοι με ζύμη σου

Keywords
Τυχαία Θέματα