«Σοβαρή, αλλά σταθερή» η κατάσταση της υγείας του πρώην πάπα Βενέδικτου

Σε «σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση» νοσηλεύεται ο πρώην πάπας Βενέδικτος , όπως ανακοίνωσε το Βατικανό, καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν για την υγεία του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι ο πρώην πάπας Βενέδικτος «αναπαύθηκε την νύχτα. Βρίσκεται σε απόλυτη διαύγεια σήμερα, παρόλο που η κατάστασή του παραμένει σοβαρή, αλλά έχει σταθεροποιηθεί».

"The Pope Emeritus was able to rest well last night.

He is absolutely lucid and alert. Today, although his condition remains serious, the situation remains stable at the moment. " – Matteo Bruni, Director @HolySeePress pic.twitter.com/66NI92TSx2

— Vatican News (@VaticanNews) December 29, 2022

Η ανακοίνωση έγινε ένα 24ωρο μετά τη δήλωση του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είπε ότι ο προκάτοχός του είναι «πολύ άρρωστος» και κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν στον Θεό για να τον ανακουφίσει. Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους πιστούς «να συνοδεύσουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες» τον Βενέδικτο με τις προσευχές τους.

«Ο πάπας Φραγκίσκος καλεί και πάλι τους πιστούς να προσευχηθούν» για τον προκάτοχό του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.

Let us #PrayTogether for Pope Emeritus Benedict who is supporting the Church in silence. Let us ask the Lord to console him and to sustain him in this witness of love for the Church, until the end.

— Pope Francis (@Pontifex) December 28, 2022

Δεν έχει διευκρινιστεί από τι πάσχει ο 95χρονος πρώην πάπας, αλλά σύμφωνα με πηγές του Βατικανού η υγεία του «επιδεινώθηκε αιφνιδίως λόγω και της ηλικίας του».

Ο Βενέδικτος είναι ο πρώτος πάπας που παραιτήθηκε από τον θρόνο του το 2013 εξαιτίας προβλημάτων υγείας και πήρε τον τίτλο του «επίτιμου πάπα». Έκτοτε ζει στο Βατικανό και έχει αφιερωθεί στην προσευχή, αλλά το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι η υγεία του επιδεινώθηκε.

Παρότι έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο ορισμένοι καρδινάλιοι και νομικοί έχουν επικρίνει την επιμονή του να φοράει το λευκό παπικό ράσο και να χρησιμοποιεί το όνομα Βενέδικτος, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιεί πλέον το πραγματικό όνομά του – Τζόζεφ Ράτζινγκερ. Οι επικριτές του λένε πως η παρουσία του στο Βατικανό προκαλεί σύγχυση τους καθολικούς πιστούς και απειλεί την ενότητα της εκκλησίας.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι εκείνοι που υποστηρίζουν την αυστηρή παράδοση του Βατικανού χρησιμοποιούν τον Βενέδικτο ως σημείο αναφοράς για τις συντηρητικές θέσεις τους, σε αντιδιαστολή με ορισμένες αποφάσεις που έχει λάβει ο πάπας Φραγκίσκος και θεωρούνται πολύ προωθημένες για την καθολική εκκλησία.

Διαβάστε επίσης:

Καραμπόλα τουλάχιστον 200 αυτοκινήτων στην Κίνα (Photos/Video)

Ισραήλ: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα κυβέρνηση Νετανιάχου

Ο «παππούς Αρκούδος» και το απόλυτο δώρο στα εγγόνια του

Keywords
Τυχαία Θέματα