Σωματείο Eργαζόμενων ΕΚΑΒ Ρόδου: «Δείχνει» το νοσοκομείο για τη μεταφορά 85χρονης με επαγγελματική κλούβα

Τη λύπη του για την ταλαιπωρία που υπέστη 85χρονη, η οποία μεταφέρθηκε με επαγγελματική κλούβα από το νοσοκομείο στο σπίτι της, μετά από εγκεφαλικό, εκφράζει το Σωματείο Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Ρόδου.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, τονίζει πως «κύρια αρμοδιότητά του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι το επείγον περιστατικό» και όχι «τα εξιτήρια και οι δευτερογενείς διακομιδές» που «είναι αρμοδιότητα των νοσοκομείων».

«Ως σωματείο, ήδη από τις 18 Σεπτεμβρίου

έχουμε ενημερώσει την 2 ΥΠΕ, την διοίκηση του ΓΝ Ρόδου και όλες τις κλινικές, ότι από 16 Οκτωβρίου δεν θα εκτελούνται δευτερογενείς διακομιδές σε βάρος των επείγοντων περιστατικών. Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κατάφερε να δώσει λύση με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας», επισημαίνει το σωματείο.

«Αντιλαμβανόμενοι το αδιέξοδο, στην τελευταία από τις συναντήσεις μας, προτείναμε την διάθεση δύο διασωστών και ασθενοφόρου μέχρι να υπάρξει λύση από το νοσοκομείο. Με χθεσινή απόφαση του προέδρου κ. Τσακαλιού Κυριάκου και με τη συγκατάθεση όλων των εργαζόμενων, ασθενοφόρο, σήμερα Σάββατο, εκτελεί όλα τα εξιτήρια λόγω των Χριστουγέννων», αναφέρει.

«Από Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023, η διαχείριση των δευτερογενών διακομιδών θα πραγματοποιείται από το νοσοκομείο και θα εκτελείται από το ΕΚΑΒ, μέχρι την οριστική εξεύρεση λύσεως από την διοίκηση του νοσοκομείου», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Καλύβια: «Όταν μεγαλώνεις, σε παρατάνε σαν το γέρικο άλογο» – Η ανάρτηση του 71χρονου πριν πέσει νεκρός από τα χέρια του γιου του

Θεσσαλονίκη: Γέμισε Αγιοβασίληδες με SUP ο Θερμαϊκός (Photos)

Στην Κέρκυρα επέστρεψαν τα οστά της Ρένας Βλαχοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σωματείο Eργαζόμενων ΕΚΑΒ Ρόδου, Δείχνει, 85χρονης,somateio Ergazomenon ekav rodou, deichnei, 85chronis