Σοκολατένια χελωνάκια, χωρίς ζάχαρη, με χουρμάδες και καρύδια

Αυτά τα ακαταμάχητα σοκολατένια χελωνάκια ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, χωρίς ψήσιμο, με λίγα υλικά και θα γίνουν το αγαπημένο σας κέρασμα για όλες τις ώρες, καθώς ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις.

Η παραδοσιακή συνταγή γίνεται είτε με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (dulce de leche) για να κολλήσουν τα πεκάν ή ακόμα καλύτερα με καραμέλες γάλακτος (οι γνωστές της παιδικής μας ηλικίας, που κολλάνε στα δοντάκια) που έχετε λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων. Στην παρακάτω εκδοχή χωρίς ζάχαρη, ετοιμάζονται με χουρμάδες και μπορείτε να γλυκάνετε το μίγμα με λίγο μέλι, αν επιθυμείτε.

Υλικά
για τη Συνταγή

14 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι, που έχετε ενυδατώσει σε ζεστό νερό

4 κουταλιές της σούπας καρυδέλαιο, λιωμένο

6 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

50 καρύδια πεκάν

200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

1.Αρχικά, στραγγίστε τους ενυδατωμένους χουρμάδες από το ζεστό νερό και βάλτε τους σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μπλέντερ ή μούλτι) με λεπίδες, μαζί με το λιωμένο λάδι καρύδας, τη σκόνη κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας. Πολτοποιήστε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και κρατήστε το μίγμα στην άκρη.

2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, καβουρδίστε ελαφρά τα καρύδια πεκάν μέχρι να μυρίσουν, για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντάς τα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και έπειτα μεταφέρετέ τα σε άλλο σκεύος και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.

3. Ξεκινήστε να πλάθετε το μίγμα των χουρμάδων σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Κολλήστε σε κάθε ένα τρουφάκι 5 καρύδια έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα χελωνάκι, πιέστε τα ελαφρά στο κέντρο τους για να απλώσουν λίγο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 5 λεπτά.

4. Στο μεταξύ λιώστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπαιν μαρί, αφαιρέστε από το ψυγείο τα χελωνάκια και με ένα κουτάλι καλύψτε με τη σοκολάτα το κέντρο τους (το τμήμα με την τρούφα από χουρμάδες), προσέχοντας να μην καλύψετε και σκεπάσετε τα καρύδια.

5. Ξεκουράστε τις σοκολατένιες χελώνες για άλλα 5 λεπτά στο ψυγείο και είναι έτοιμες να τις απολαύσετε!!!

Διαβάστε επίσης:

Κατσαμάκι με αρωματικές γαρίδες, μαγειρεμένες σε σάλτσα σκόρδου και κρασιού

Πίτα σιροπιαστή, γεμιστή με λουκούμια και καρυδόψιχα

Χοιρινά φιλετάκια με κονιάκ και πιπεράτη σάλτσα

Keywords
Τυχαία Θέματα