Σοκ στη Βρετανία: Επτά νεκροί μετά από επεμβάσεις απώλειας βάρους στην Τουρκία – Επιπλοκές για όσους επέζησαν

Επτά Βρετανοί που μετέβησαν στην Τουρκία για να υποβληθούν σε επεμβάσεις απώλειας βάρους έχασαν τη ζωή τους μετά τις εγχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα του BBC, που έδειξε επίσης ότι αρκετοί άλλοι επέστρεψαν στα σπίτια τους με αρκετά προβλήματα υγείας, έχοντας υποβληθεί σε επεμβάσεις γαστρικού μανικιού.

Το BBC έκανε την έρευνα αυτή καθώς έχει παρατηρηθεί πως αρκετοί Βρετανοί πηγαίνουν στην Τουρκία για επεμβάσεις απώλειας βάρους, διότι αν προτιμήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα τους θα περιμένουν

για χρόνια σε λίστες αναμονής. Έτσι τα τελευταία χρόνια οι επεμβάσεις στο εξωτερικό διαφημίζονται από τα social media.

Μια τέτοια διαφήμιση είδε η Κέιτι, από το Μπέλφαστ: Δύο φωτογραφίες – πριν και μετά – και  η υπόσχεση για απώλεια βάρους, με hashtag #gastric sleeve στο TikTok, την οποία είδαν 292 εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Κέιτι υποβλήθηκε σε εγχείριση τον Οκτώβριο του 2021 στην Τουρκία και όταν επέστρεψε στη Βρετανία, αισθάνθηκε τρομερούς πόνους και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σήψη και πνευμονία. Πέρασε ένα χρόνο μπαινο-βγαίνοντας στο νοσοκομείο και οι γιατροί χρειάστηκε να της αφαιρέσουν όλο το στομάχι για να γίνει καλά.

«Ήταν το χειρότερο λάθος που έχω κάνει. Κατέστρεψε την ζωή μου», λέει σήμερα η Κέιτι, αναφερόμενη στην επέμβαση στην Τουρκία.

Οι Βρετανοί γιατροί λένε ότι αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερα κρούσματα με άτομα που επισκέφθηκαν την Τουρκία, υπεβλήθησαν σε εγχειρίσεις για απώλεια βάρους και γύρισαν με σοβαρές επιπλοκές.

Περίπου μία φορά την εβδομάδα ένας ασθενής που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα φτάνει στο αεροδρόμιο του Νιούκαστλ επιστρέφοντας από την Τουρκία και από εκεί μεταφέρεται απευθείας στο νοσοκομείο, όπως λέει ο Δρ. Σον Γουντκοκ.

Ο Δρ. Αχμέντ Αχμέντ, χειρουργος και μέλος της Βρετανικής Κοινότητας Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Επεμβάσεων, λέει πως έχει νοσηλεύσει ασθενείς που επέστρεψαν από την Τουρκία , όπου υπεβλήθησαν σε εντελώς διαφορετική επέμβαση από αυτή για την οποία είχαν πληρώσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, επτά Βρετανοί έχασαν τη ζωή τους αφού υπεβλήθησαν σε τέτοιες επεμβάσεις στην Τουρκία, από το 2019 μέχρι σήμερα.

Seven UK patients died after Turkey weight loss surgery, BBC investigation finds https://t.co/J73pTRRgxU

BBC News (UK) (@BBCNews) March 21, 2023

Ένας από αυτούς ήταν ο 25χρονος Τζο Τόρνλι. Οι γονείς του έμαθαν ότι ο 25χρονος κατέληξε, από τους αστυνομικούς που επισκέφθηκαν το σπίτι τους. Οι  αστυνομικοί του έδωσαν το τηλέφωνο της κλινικής στη Τουρκία και ο πατέρας του Τζο μίλησε με ένα γιατρό που είπε ότι ο ασθενής του πέθανε «από χαμηλή πίεση και καρδιακή προσβολή».

Όταν η σορός του Τζο επαναπατρίστηκε έγινε νεκροτομή που αποκάλυψε ότι είχε πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία. Έκτοτε ο Τούρκος γιατρός εξαφανίστηκε και δεν απάντησε ούτε στα τηλέφωνα, ούτε σε ηλεκτρονικά μηνύματα.

Οι επεμβάσεις για την απώλεια βάρους στην Τουρκία κοστίζουν περίπου 2.500 δολάρια, ενώ σε ιδιωτικές κλινικές στη Βρετανία το κόστος ανεβαίνει πάνω από τις 12.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Τεράστιος αστεροειδής προσεγγίζει τη Γη το Σάββατο (Photos)

Το πήρε επάνω του ο Μακρόν: «Θα επωμισθώ την αντιδημοφιλία για το γενικό συμφέρον της χώρας»

Εδιμβούργο: Πλοίο πήρε κλίση σε αποβάθρα – 25 τραυματίες και πληροφορίες για αγνοούμενους (Photos/Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα