Σοκ: Έσωσαν 4.000 σκυλιά από κυνοτροφείο – κολαστήριο (Photos)

Τέσσερις χιλιάδες σκυλιά Μπιγκλ διασώθηκαν από ένα κυνοτροφείο στη Βιρτζίνια, αλλά τώρα οι αρμόδιες αρχές κάνουν αγώνα για να βρουν σπίτια για να τα φιλοξενήσουν.

Όταν οι άνθρωποι της Υπηρεσίας Γεωργίας πήγαν για επιθεώρηση στο κυνοτροφείο με τα μπιγκλς στη Βιρτζίνια, πέρυσι, βρήκαν ένα θηλυκό σκυλί που οι πατούσες του ήταν παγιδευμένες σε ένα κατεστραμμένο πάτωμα για τόσο καιρό που είχε πλέον αφυδατωθεί, όπως αναφέρουν οι εκθέσεις της υπηρεσίας.

Σε άλλη επιθεώρηση βρέθηκαν εννέα τραυματισμένα σκυλιά που υποβλήθηκαν σε ευθανασία, αντί να τους παρασχεθεί

κτηνιατρική φροντίδα. Πολλά από τα σκυλιά θανατώθηκαν χωρίς να υποβληθούν σε αναισθησία πριν από την θανατηφόρο ένεση στην καρδιά.

Οι επιθεωρήσεις που έγιναν στις εγκαταστάσεις αναπαραγωγής των σκυλιών στο Κούμπερλαντ της Βιρτζίνια εντόπισαν δεκάδες παραβιάσεις των ομοσπονδιακών νόμων, με σκυλιά να είναι υποσιτισμένα, άρρωστα, τραυματισμένα, ακόμα και νεκρά ανάμεσα σε άλλα που πάλευαν για να ζήσουν.

Στις 18 Μαΐου ο γενικός επιθεωρητής εκτέλεσε ομοσπονδιακό ένταλμα στις εγκαταστάσεις αυτές και εντόπισε 145 σκυλιά κάθε ηλικίας που βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση. Την επόμενη μέρα το θέμα παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Την περασμένη εβδομάδα ο ομοσπονδιακός δικαστής έδωσε εντολή για την διάσωση 4.000 σκυλιών και οι αρχές έχουν περιθώριο 60 ημερών για να βρεθούν νέα σπίτια που θα τα φιλοξενήσουν. Τα σκυλιά φιλοξενούνται τώρα σε μονάδα που διατηρεί μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, η «Humane Society of the United States».

Η Κάσι Στάουμπους μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης «Beagle Freedom Project» δηλώνει διατεθειμένη να «οργώσει» τις ΗΠΑ για να βρει οικογένειες για τα σκυλιά. «Είναι σπουδαίο συναίσθημα να σώζεις μια ζωή και να τους δίνεις την αγάπη που δεν έχουν γνωρίσει», λέει.

Η Μέρι Χάντερ Γκαλάλι, στη Βιρτζίνια, είναι έτοιμη να υποδεχτεί δύο Μπιγκλ στη φάρμα της, που θα προστεθούν στην «σκυλο-οικογένεια» που ήδη έχει με τρία μέλη, την Baby Girl, την Dalila και τον Gypsy. «Είναι φιλικά, ευτυχισμένα, χαίρονται την ζωή», λέει η Μέρι Χάντερ Γκαλάλι.

Ιδιοκτήτρια εταιρία του κυνοτροφείου όπου εντοπίστηκαν τα σκυλιά είναι η Envigo, ένας ερευνητικός οργανισμός που εξαγοράστηκε πέρυσι από την Inotiv και συνεργάζεται με τις βιομηχανίες φαρμάκων και βιοτεχνολογίας. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι εκτρέφει «υγιή, καλά κοινωνικοποιημένα ζώα» που πωλούνται για έρευνα και ότι διαθέτει άδεια που έχει εκδοθεί από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές.

Αλλά η κακομεταχείριση των ζώων είναι μια παλιά ιστορία για τις εγκαταστάσεις που ερευνήθηκαν, σύμφωνα με τα αρχεία των αμερικανικών υπηρεσιών.

About 4,000 beagles were rescued from a breeding and research facility in Virginia that broke regulations and left the animals underfed, ill and injured.

Now the authorities have about two months to find the dogs new homes.https://t.co/8Bm8G65IJb pic.twitter.com/osrYYpr6lr

— The New York Times (@nytimes) July 12, 2022

Από την 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι τις 22 Ιουλίου 2021 αναφέρθηκαν περισσότεροι από 300 θάνατοι νεαρών σκυλιών της ράτσας Μπιγκλ, που αποδόθηκαν σε «άγνωστα αίτια».

Η αποκάλυψη αυτού του σκανδάλου ώθησε τον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Μπιλ Στάνλει να προτείνει νόμο που θα περιορίζει τις πωλήσεις ζώων συντροφιάς, για ερευνητικούς σκοπούς. Αλλά το νομοσχέδιο δεν πέρασε. Η εταιρία Envigo για να τον πείσει για τις προθέσεις της τον προσκάλεσε στις εγκαταστάσεις της. Αλλά ο γερουσιαστής δήλωσε απογοητευμένος από αυτά που είδε και χαρακτήρισε «απάνθρωπες» τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν τα ζώα.

Ο Μπιλ Στάνλεϊ μετά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε απέκτησε το προσωνύμιο «γερουσιαστής Μπιγκλ».

Διαβάστε επίσης:

SpaceX: Δοκιμαστικός πύραυλος τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο πριν την εκτόξευση (Video)

«Αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το έκανα ξανά» λέει ο Μακρόν για την Uber (Video)

ΠΟΥ: Η αύξηση των κρουσμάτων «έφερε» σύσταση για τέταρτη δόση εμβολίου στους πιο ευάλωτους πολίτες

Keywords
Τυχαία Θέματα