Σκληρή επίθεση από ΚΙΝΑΛΛ σε Μητσοτάκη για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Έπειτα από δύο μήνες εν τέλει θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που είχε ζητήσει η Φώφη Γεννηματά με θέμα την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία.

«Χρειάστηκε να φτάσουμε σε τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία, να αντιμετωπίζουν την απειλή λουκέτων οι επιχειρήσεις και της ανεργίας οι εργαζόμενοι, για να γίνει το αυτονόητο» σημειώνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη για τη διεξαγωγή της συζήτησης στην Ολομέλεια.


«Παρά

την καθυστέρηση δύο ολόκληρων μηνών, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συμβάλουν θετικά, ώστε το αποτέλεσμα της συζήτησης της Παρασκευής να είναι αυτό που προσδοκά ο ελληνικός λαός. Αυτό κάνει και αυτό σκοπεύει να κάνει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον το Κίνημα Αλλαγής» αναφέρουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Έκθεση ιδεών

«Η Ελλάδα των δύο ταχυτήτων και των κοινωνικών ανισοτήτων» ήταν το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής, ασκώντας δριμεία κριτική στα όσα παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ανάγνωση της έκθεσης ιδεών που έθεσε σε διαβούλευση τον Νοέμβριο η κυβέρνηση.


«Ακούσαμε τη συσχέτιση του προγράμματος με τις συντηρητικές επιλογές για τα εργασιακά, τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά θέματα της Έκθεσης της Επιτροπής Πισσαρίδη» σημειώνει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής σε ανακοίνωσή του. «Αυτό το πρόγραμμα όπως ακριβώς σχεδιάστηκε από λίγους στο Μαξίμου, τελικά θα αφορά τους λίγους. Με τις κοινωνικές ανισότητες στη χώρα μας όλο και να διευρύνονται» προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής.
Από τη Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα δίνουν ραντεβού στη Βουλή, τις επόμενες μέρες, όταν θα συζητηθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

«Τότε θα το αντιπαραβάλουμε και με το δικό μας πρόγραμμα, που είναι προϊόν συζήτησης με την ελληνική κοινωνία μέσα από τον ανοιχτό διάλογο σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, με τις ενεργές δυνάμεις της παραγωγής και της κοινωνίας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.


Και εντός των κοινοβουλευτικών τειχών, τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, «θα αποδείξουμε ότι το 2.0 στον τίτλο του προγράμματος αναφέρεται στην Ελλάδα των δύο ταχυτήτων. Αυτή των λίγων και ισχυρών που προσδοκά να έχει τη μερίδα του λέοντος στους πόρους με τις ευλογίες της κυβέρνησης και αυτή των πολλών μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των αγροτών και των εργαζομένων που θα μείνει πίσω».


«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης προχωρεί και πάλι χωρίς τη στοιχειώδη εθνική συνεννόηση» σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην εισαγωγική της παρέμβαση στη συζήτησή της με τους κοινωνικούς, παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της Πελοποννήσου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.


«Καμία ώς τώρα συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα και ελάχιστη δημόσια διαβούλευση και μόνο σε γενικούς άξονες. Αντιλαμβάνεται την πολύ καθυστερημένη συζήτηση στη Βουλή που προανήγγειλε ως τυπική διαδικασία επικύρωσης τετελεσμένων. Όμως το σχέδιο αυτό δεν είναι κρατικό μυστικό και η επιτυχία του είναι συνάρτηση της στήριξης και της συνέργειας όλων των δυνάμεων της χώρας. Αυτό πιστεύουμε και αυτό θα επιδιώξουμε. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα