Σκληρή απάντηση της Αθήνας στον Τσαβούσογλου: Ανιστόρητες δηλώσεις που δεν εδράζονται πουθενά

Με σκληρό τρόπο απάντησε η Αθήνα διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος πλέον θέτει ανοιχτά ζήτημα κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου.

Μιλώντας στον Real FM, o Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, τόνισε ότι «αντιμετωπίζουμε άμεσα αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις σε όλα τα επίπεδα, στους συμμάχους και στις διμερείς σχέσεις. Είναι ανιστόρητες

αυτές οι δηλώσεις και δεν εδράζονται πουθενά».

Προσέθεσε, δε, ότι «δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην κυριαρχία μας και την προστασία της. Όλα αυτά αντανακλούν τα πολλαπλά εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν, την νευρικότητα και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του πρωθυπουργού στη διεθνή σκηνή».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να απαλύνει τις εντυπώσεις από τα «ήξεις-αφήξεις» πηγών του υπουργείου Άμυνας σχετικά με το ενδεχόμενο «θερμού» καλοκαιριού με την Τουρκία, λέγοντας ότι «υβριδικές απειλές» μπορεί να είναι απειλές όπως στον Έβρο το 2020, ή στην κυβερνοασφάλεια, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε επιτυχώς τέτοιες απειλές, που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Κάθε χώρα που αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον οφείλει να παίρνει τα μέτρα της να τις αντιμετωπίσει. Στο παρελθόν διαχειριστήκαμε επιτυχώς τέτοιες απειλές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας όπως στο χώρο της κυβερνοασφάλειας», είπε ο Γ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, τον οποίο και ενημέρωσε αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα (παραβιάσεις, υπερπτήσεις) και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας που υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης:

Πάνος Καμμένος για εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου: «Τρελαθήκατε; Η τιμή λίτρου θα φθάσει στα 5 ευρώ»

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι πιάνουν «στασίδι» στον «πρωινό καφέ» της Κουμουνδούρου – Οι πρώτες δηλώσεις της Σβίγκου

ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζει την επίθεση στην κυβέρνηση και ετοιμάζεται για Κεντρική Επιτροπή ο Ανδρουλάκης 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκληρή, Αθήνας, Τσαβούσογλου, Ανιστόρητες,skliri, athinas, tsavousoglou, anistorites