Σκληρή απάντηση Μέρκελ στις απειλές κατά των βουλευτών τουρκικής καταγωγής - Να κάνουν τεστ DNA ζητά ο Ερντογάν

ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανίδα καγκελάριος άσκησε σκληρή κριτική στις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν κατά Γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής μετά την ψήφο τους υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Η Άνγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν είπε ότι οι βουλευτές του κοινοβουλίου είναι εκλεγμένοι με ελεύθερες εκλογές χωρίς εξαίρεση, οι κατηγορίες

που έχουν ακουστεί από την τουρκική πλευρά είναι ακατανόητες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι καθαρό ότι υπάρχει μία διαφορετική οπτική της πλειοψηφίας του γερμανικού κοινοβουλίου και της τουρκικής πλευράς (για το θέμα της γενοκτονίας) πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θα συμβάλει για απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στην Τουρκία και την Αρμενία.

Απειλές κατά βουλευτών

Οι δηλώσεις της Μέρκελ ήρθαν μία μέρα μετά από την έκκληση βουλευτή τουρκικής καταγωγής να ληφθούν μέτρα κατά της Άγκυρας καθώς ο ίδιος και άλλοι βουλευτές δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους μετά από την θετική ψήφο τους στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων Özcan Mutlu είπε ότι έχει αρχίσει να γίνεται η συνηθισμένη κατάσταση ένας βουλευτής να δέχεται απειλές.

Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε κριτική στην απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου και σαν διάδοχος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το τουρκικό κράτος αρνείται ότι υπήρξε γενοκτονία είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακάλεσε τον πρέσβη από το Βερολίνο και χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της Γερμανίας «πρώτα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για το Ολοκαύτωμα και την δολοφονία 100.000 ανθρώπων στη Ναμίμπια» είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε προσωπική επίθεση προς τους 11 βουλευτές που στήριξαν το συγκεκριμένο ψήφισμα κατηγορώντας τους ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία και το PKK και ζήτησε να τους γίνει εξέταση αίματος «για να φανεί πόσο Τούρκοι είναι».

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ibrahim Melih Gökcek, έριξε λάδι στη φωτιά δημοσιεύοντας ένα tweet με τη φωτογραφία των 11 πολιτικών και γράφοντας ότι έριξαν πισώπλατη μαχαιριά στην Τουρκία.

Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, ένας από τους εμπνευστές του ψηφίσματος, Cem Özdemir, είναι ανάμεσα στους 11 βουλευτές που στοχοποιήθηκαν από την Άγκυρα. Μετά τις απειλές που δέχθηκαν από υποστηριχτές του Ερντογάν κυκλοφορεί ήδη με αστυνομική προστασία.

Οι διπλωματικές σχέσεις της Μερκελ με τον Τούρκο πρόεδρο έχουν προκαλέσει εντάσεις αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες με τους επικριτές να εστιάζουν στη συμφωνία για τους πρόσφυγες και να κατηγορούν τη Μέρκελ ότι αγνοεί την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Χθες ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu είπε ότι δεν συμμερίζονται τις απόψεις του γερμανικού κοινοβουλίου και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα ακυρώσει τη συμφωνία για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών εάν η Ευρώπη δεν προσφέρει ταξίδια χωρίς βίζα στην Ευρώπη για τους Τούρκους πολίτες.

ΓερμανίαΤουρκίαΑρμενίααναγνώριση γενοκτονίας ΑρμενίωνHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα