Σκέρτσος: Πολύς θόρυβος για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα

Μετά από ένα σκληρό «μαρκάρισμα» της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Νάντιας Γιαννακοπούλου, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σε παρέμβαση του στην Βουλή, αποφάσισε να πάρει θέση για την περίφημη ιατρική μελέτη Τσίοδρα-Λύτρα περί θνητότητας εκτός ΜΕΘ.

«Η κυβέρνηση έχει λάβει ήδη πρωτοβουλίες για τα ζητήματα που θέτει η μελέτη. Τι μας λέει; Ότι σε περιόδους κρίσης επιβαρύνεται το σύστημα και ότι υπάρχει δυσαναλογία των κεντρικών μονάδων με αυτές τις περιφέρειας» ανέφερε αρχικά ο υπουργός Επικράτειας.

Και

συνέχισε πως «και τα δυο ζητήματα έχουν τεθεί στο ανώτατο επίπεδο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Το αν γνωρίζαμε τη μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν τη γνωρίζαμε. Καθημερινά η κυβέρνηση δέχεται δεκάδες τέτοιες εισηγήσεις και στατιστικά στοιχεία. Πρόκειται για ήσσονος σημασίας ζήτημα».

Σημειώνεται πως στην ίδια γραμμή με τον Άκη Σκέρτσο, εμφανίστηκε και η αναπληρώτρια υπ. Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία υποβάθμισε την μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα-Λύτρα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση και των δύο.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Άδεια η αίθουσα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό – Η οδηγία του Μαξίμου στους Υπουργούς

Εκλογές: Πώς η απογραφή φέρνει αλλαγές στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες

Συμφωνεί με Τσιόδρα ο Βενιζέλος: «Δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η επιστήμη»

Keywords
Τυχαία Θέματα