Σκέρτσος: Οι ακτοπλόοι δεσμεύτηκαν για προσφορές έως 20% έκπτωση – «Όχι» σε ship pass

Έκκληση στους… εφοπλιστές να σκεφθούν τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας και να αντιληφθούν την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία από τις αυξημένες τιμές, απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ανέφερε πως κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, οι ακτοπλόοι δεσμεύτηκαν να παρουσιάσουν εκπτωτικές προσφορές που θα αγγίζουν και το

20%, για τα δρομολόγια «κορμού»

Επίσης διευκρίνισε ότι δεν θα δοθεί Ship Pass για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, λέγοντας πως οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σημαντικό ζήτημα στο ύψος των τιμών των εισιτηρίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Υπάρχει μία αύξηση που φαίνεται να είναι κοντά στο 20%. Είναι 3 με 4 παράγοντες που διαμορφώνουν τα κόστη των ακτοπλοϊκών γραμμών, όπως τα κόστη των καυσίμων, οι αυξήσεις στα εργασιακά, τα κόστη στα ασφάλιστα των εταιρειών αυτών», δήλωσε.

Το… ναυάγιο

Σε κάθε περίπτωση, απορία προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ τα περιθώρια παρέμβασης είναι μικρά έως ανύπαρκτα, το Μαξίμου σήκωσε το θέμα επικοινωνιακά, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να τρέχει να το μαζέψει.

Αρχικά, έδωσε την εντύπωση ότι μπορεί να κάνει πολλά, σήκωσε έτσι τον πήχη και μόλις κατάλαβε ότι θα περάσει από… κάτω, αναδιπλώθηκε θεαματικά, καταφεύγοντας σε κάποιες κινήσεις μόνο για τα μάτια (και όχι την τσέπη) του κόσμου.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος νεαρός ξυλοκόπησε τουρίστα και… δάγκωσε λιμενικό (video)

Κρήτη: Δελφίνια έστησαν… χορό δίπλα σε σκάφος στα ανοιχτά της Γραμβούσας (Video)

Κι άλλοι θάνατοι στη θάλασσα – Τρεις νεκροί σε Θάσο και Θεσσαλονίκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκέρτσος, – Όχι,skertsos, – ochi