Σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρώην πρόεδρο της FIFA: «Μου έπιασε τα οπίσθια. Σοκαρίστηκα...»

ΚΟΣΜΟΣ

Νέο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης, αυτή τη φορά από το χώρο του αθλητισμού, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά τις καταγγελίες Αμερικανίδας τερματοφύλακα.

Η Χόουπ Σόλο κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, για σεξουαλική παρενόχληση στη διάρκεια της τελετής απονομής της Χρυσής Μπάλας τον Ιανουάριο του 2013 στην κορυφαία παίκτρια της χρονιάς, την Αμερικανίδα Άμπι Γουάνμπαχ.

Σε συνέντευξή της στην πορτογαλική εφημερίδα «Tribuna Expresso», η τερματοφύλακας της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ και δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης αναφέρει: «Λίγο πριν βγούμε στη σκηνή, ο Μπλάτερ ήταν από πίσω μου και μου έπιασε τα οπίσθια. Σοκαρίστηκα και προσπάθησα να συνέλθω για να παραδώσω το βραβείο μου. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί δεν κατήγγειλε νωρίτερα το περιστατικό, η Σόλο απάντησε πως «δεν είχε δοθεί η κατάλληλη αφορμή».

«Η σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό είναι ότι πιο σιχαμερό και πρέπει να σταματήσει. Εκείνη την περίοδο ο Μπλάτερ ήταν ο πιο ισχυρός άνθρωπος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχε το δικαίωμα να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο», επισήμανε.

Πάντως από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπλάτερ σχολίασε τις κατηγορίες ως «γελοίες».

ΜπλάτερFIFAσεξουαλική παρενόχλησηΤερματοφύλακαςΗΠΑσόλοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα