Σκάι 100,3: Προς αποχώρηση ο Βασίλης Χιώτης από την διεύθυνση του ραδιοσταθμού

Εξελίξεις στον  Σκάι 100,3 σε επιτελικό επίπεδο καθώς όλα δείχνουν ότι ο Βασίλης Χιώτης δεν θα συνεχίσει για πολύ ακόμα να είναι διευθυντής του.

Γνώστες των «εν οικω» του Ομίλου σε επικοινωνία με το topontiki.gr, νωρίτερα, υποστήριζαν, ότι η διαφαινόμενη αποχώρηση του δημοσιογράφου από το διευθυντικό πόστο δεν σχετίζεται με το προχθεσινό περιστατικό και το ομοφοβικό- ρατσιστικό υπαινικτικό σχόλιο του Χιώτη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη στον αέρα της εκπομπής (11/10) «Μια του Νότη

δυο του Χιώτη», λέγοντας ότι η αποχώρηση Χιώτη από την διεύθυνση του ραδιοσταθμού ήταν θέμα συζήτησης που είχε ανοίξει πριν από κάποιους μήνες και βρισκόταν σε εκκρεμότητα.

Αποσαφήνιζαν επίσης ότι ο δημοσιογράφος θα παραμείνει στο ραδιόφωνο και ότι γίνονται συζητήσεις για να προσδιοριστεί η νέα μορφή συνεργασίας με τον Σκάι 100,3. Δεν διευκρινίστηκε αν στο νέο πλαίσιο συνεργασίας ο δημοσιογράφος θα εξακολουθήσει να αποτελεί ραδιοφωνικό δίδυμο με τον Νότη Παπαδόπουλο ή θα έχει συμβουλευτικό ρόλο.

Πάντως η συγκυρία μέσα στην οποία επανήλθε το θέμα διαδοχής του προκαλεί αν μη τι άλλο αίσθηση.

Την Πέμπτη ο Χιώτης δεν ήταν στο καθημερινό ραντεβού με τους ακροατές του Σκάι 100,3 και ο Παπαδόπουλος έκανε την εκπομπή με τον Αντώνη Αντζολέτο. Άνθρωποι περι τον Σκάι απέδωσαν την απουσία Χιώτη σε σοβαρούς οικογενειακούς λόγους υγείας. Σήμερα, ο Χιώτης βρέθηκε στον ραδιοφωνικό «αέρα» μαζί με τον Παπαδόπουλο και συζητούν τα γεγονότα στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας.

Στην εκπομπή της περασμένη Τετάρτης όταν ο Νότης Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να παρουσιαστεί για τη στρατιωτική του θητεία στην Καλαμάτα, ο διευθυντής του ραδιοφωνικού Σκάι είπε: «Άρα τι σώμα θα είναι; Τεθωρακισμένα; Μηχανικό; Δεν θυμάμαι τι είναι η Καλαμάτα. Βγάζει καλά σύκα». Ο υπαινιγμός του προκάλεσε την αντίδραση του συναδέλφου λέγοντας του «μαζέψου» αλλά ο Χιώτης επέμεινε. «Γιατί ρε εσύ, τι βγάζει; Μαντήλια και σύκα δεν βγάζει η Καλαμάτα; Ναι, βγάζει και κάτι άλλο που δεν κάνει να το πω», συνέχισε ο Χιώτης.

Μόνον όταν αντιλήφθηκε το μέγεθος των αντιδράσεων που προκάλεσε με το ομοφοβικό σχόλιο του ο δημοσιογράφος έκρινε πως έπρεπε να πει κάτι, έκανε ανάρτηση στο Χ στην οποίο έγραψε πως έκανε «απερίσκεπτο» σχόλιο και ότι έκανε «φάουλ».

Στην προσπάθεια του να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στην ίδια ανάρτηση έγραψε ότι «τιμώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και καμιά πρόθεση δεν είχα τον προσβάλλω. Σιχαίνομαι κάθε ομοφοβικό σχόλιο κι όσους τα κάνουν». Αλλά είχε πράξει ακριβώς αυτό το οποίο κατά δήλωση του σιχαίνεται.

Κατά τα φαινόμενα και τα πεπραγμένα του ο Βασίλης Χιώτης έχει τρόπο να στρέφει τα φωτα της δημοσιότητας πάνω του. Μέσα Μαΐου 2016 ως διευθυντής του ραδιοσταθμού Βήμα FM είχε πει από τον ραδιοφωνικό «αέρα» ότι «ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δε μένει στο νοίκι, αλλά αγόρασε σπίτι από πλειστηριασμό, ενώ έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Το 2012 που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη το συγκεκριμένο διαμέρισμα που έχει στην κατοχή του ανήκε σε έναν επιχειρηματία που αυτοκτόνησε λόγω χρεών, το σπίτι περιήλθε στη δικαιοδοσία μιας τράπεζας, η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό και πήγε ο Τσίπρας και το απέκτησε μέσω πλειστηριασμού. Δεν έλεγε μόνο ψέματα ότι ζει στο νοίκι, έλεγε ψέματα ότι κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι είμαι αντίθετος με τους πλειστηριασμούς και πήρε σπίτι από πλειστηριασμό. Πόσους ξέρεις ότι πήραν σπίτι από πλειστηριασμό;”.

Από το γραφείο του τότε Πρωθυπουργού η αντίδραση ήταν άμεση: «Για τον θόρυβο που προσπαθούν να ξεσηκώσουν ορισμένοι σχετικά με το Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού
1. Ο Πρωθυπουργός μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο.
2. Το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στην δήλωση Πόθεν Έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση από του Μαξίμου.

Την επόμενη ημέρα ο Χιώτης παραιτήθηκε από διευθυντής  του Βήμα 99,5 FM. Ο  δημοσιογράφος παραδέχθηκε ότι είχε κάνει λάθος στους ισχυρισμούς του σχετικά με το σπίτι του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην αποχαιρετιστήρια εκπομπή του. Από τον ραδιοσταθμό υποστηριζόταν ότι η παραίτηση δεν έχει άμεση σχέση με τις ψευδείς πληροφορίες που είχε μεταδώσει ο δημοσιογράφος αλλά ότι αποτελούσε μία ειλημμένη απόφαση του από καιρό.

Διαβάστε επίσης

«Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» με νέα πρόσωπα και ιστορίες ο νέος κύκλος στο Alpha

Εύη Δρούτσα: Μπήκε στο fame story… έξαλλη – «Θα τα κάνω λαμπόγυαλο» (Video)

ΕΣΗΕΑ: Ζητά την παρέμβαση του ΕΣΡ με αφορμή τα ομοφοβικά-ρατσιστικά σχόλια σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκάι 1003, Προς, Βασίλης Χιώτης,skai 1003, pros, vasilis chiotis