Σιγά παιδιά, η Ελένη Μενεγάκη ανακάλυψε την Αθήνα (video)

Το ζήσαμε κι αυτό. Την ώρα της μαγειρικής ενότητας στην εκπομπή «Ελένη», η Ελένη Μενεγάκη μοιράστηκε- έκθαμβη- με το φιλοθέαμον την πρόσφατη ανακάλυψη της. Την Αθήνα. Όντως υπάρχει αυτή η πόλη. Δεν είναι fake news. Το είπε η Μενεγάκη.

Είπε πολλά. Ωραία. Το ωραιότερο όμως, έτσι όπως τα έλεγε- σαν έκθεση πρώτης δημοτικού- ήταν η αίσθηση που άφηνε να σχηματιστεί για εκείνην.

Λες και προσγειώθηκε στον πλανήτη σαν εξωγήινη. Η Αθήνα που λέτε, εκεί στο κέντρο, έχει και μαγαζιά, που από το καθένα ακουγόταν διαφορετική μουσική. Α, υπήρχαν και άνθρωποι «εκεί έξω». Σε παρέες. Μάλιστα. Είδε, είπε, ανθρώπους χαμογελαστούς. Με «θετική ενέργεια». Με τα κρασάκια τους. Να απολαμβάνουν. Βέβαια.

Α, πρόσεξε ότι είχε και τουρίστες και εκ τούτου συμπέρανε ότι είναι «προορισμός» για τους ξένους -η Αθήνα πάντα- και μάλιστα αντιλήφθηκε ότι πολλοί είναι εκείνοι οι ξένοι που έρχονται για ΠΣΚ.

Και μετά απευθύνθηκε σε όλους, όσοι την έβλεπαν, προτρέποντας τους να βγουν έξω να περπατήσουν στο κέντρο της πόλης.

Τη ρώτησαν και κάτι ξένοι που είχαν έρθει για ΠΣΚ τί μέρος ήταν αυτό στο σημείο στο οποίο βρίσκονταν. Κι εκείνη δεν ήξερε, είπε. Τί να τους έλεγε.

Σαν «ουρανοκατέβατη» ήταν άλλωστε. Το παραδέχθηκε και η ίδια. Δεν πηγαίνει στην Αθήνα.

Αισθάνθηκε λες και ήταν σε νησί, είπε η Ελένη Μενεγάκη που εδέησε να επισκεφθεί την πρωτεύουσα της χώρας. Και ήταν μέρα μεσημέρι Σαββάτου.

Τί περίμενε δηλαδή μεσημέρι Σαββάτου; Ο κόσμος είχε βγει έξω να ξεσκάσει. Μουτρωμένος να ήταν; Να μην μιλιέται με τον άλλον της παρέας του;

Φανταστείτε τί έχει να γίνει αν η Μενεγάκη πάει στο Παγκράτι ή στου Ζωγράφου.

Δεν τολμώ να διανοηθώ τί θα συμβεί αν πάει στην Ηλιούπολη- όχι αυτή της Αιγύπτου, ντάξει;- ή στο Δουργούτι.

Όμως το θέμα δεν είναι εάν, σαν άλλος Αμέρικο Βεσπούτσι, η Ελένη Μενεγάκη ανακάλυψε την δική της Αμερική.

Είναι μια ένδειξη ότι ένα μέρος του τηλεοπτικού κόσμου- ιδίως εκείνου των πρωινομεσημεριανάδικων- είναι αλλού ντ’ αλλού.

Ο «κόσμος» τους είναι το σινάφι τους, το «Survivor», το «MasterChef», το «X Factor», προσφάτως η υπόθεση Πισπιρίγκου, οι «απέναντι» και οι πιο πέρα εκπομπές, το Instagram, και οι χορηγοί.

Επαφή με την κοινωνία ούτε καν. Κινούνται μεταξύ των μικρόκοσμων που έχουν διαμορφώσει. Από εκείνον, τον αυτοαναφορικό της τηλεόρασης, στον περίκλειστο δικό τους. Που μπορεί να είναι και ταυτόσημος.

Και να ξαναπάει στο κέντρο της Αθήνας η Ελένη Μενεγάκη το πιθανότερο είναι να μην αντιληφθεί πολλά. Όχι γιατί δεν της «κόβει». Αλλά δεν την αφορά. Όπως όλους τους άλλους εκπρόσωπους του τηλεπολτού. Έστω τους περισσότερους από αυτούς.

Πολλά και ενδιαφέροντα συμβαίνουν στην πόλη, στην κοινωνία της μισής Ελλάδας.

Από μια βόλτα τη φορά θα γέμιζαν με μια ντουζίνα θέματα τις ανιαρές εκπομπές τους. Θα έδειχναν ότι τους αφορούν εκείνοι στους οποίους νομίζουν ότι κάθονται και τους βλέπουν. Ας πούμε ότι κάποιοι ανήκουν στο περιβόητο «δυναμικό κοινό». Για το οποίο κόπτονται.

Μια θλίψη αναδυόταν από το κρεσέντο της παρουσιάστριας για την «ανακάλυψη» της Αθήνας. Και ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση του τηλεοπτικού αυτισμού.

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει στις ελληνικές σειρές η ΕΡΤ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με συνέντευξη από άνθρωπο-κλειδί αναμένεται να εκτοξεύσει την τηλεθέαση η Αγγελική Νικολούλη (Photo/Video)

Τηλεθέαση Τετάρτης 6/4/2022: Ο «Σασμός»… έσπασε το σερί που έκανε η «Γη της ελιάς»

Keywords
Τυχαία Θέματα