Σφοδρή επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση: Eίστε αγέλη εξουσίας, παρωδία η εξεταστική για τα Τέμπη

Για εξεταστική επιτροπή «παρωδία» έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης και στηλίτευσε την απουσία του πρωθυπουργού από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την τραγωδία των Τεμπών.

«Έχει πει τόσες φορές ότι θα έρθουν όλα στο φως, αλλά υπάρχει μόνον σκοτάδι και συγκάλυψη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει πως έχει «καβαλήσει το καλάμι της αλαζονείας» και πως είναι «προκλητικά απών» από τη Βουλή.

«Διαφθορά, συγκάλυψη και ατιμωρησία. Αυτό είναι πλέον το πάγιο μοτίβο σας. Είστε μια αγέλη εξουσίας, όταν απειλείστε, μετατρέπεστε σε ύαινες και επιτίθεστε σε πολιτικούς αντιπάλους, αλλά και συγγενείς θυμάτων», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και αναφέρθηκε την πρόταση του κόμματος του για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη βάση της δικογραφίας της ευρωπαϊκής εισαγγελέως.

«Η πλειοψηφία την απέρριψε για να συγκαλύψει τις ευθύνες του Καραμανλή», είπε και χαρακτήρισε ιδιοτελή την πρόταση του ΚΚΕ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής που έδωσε διέξοδο στην κυβέρνηση.

«Μαγαρίζετε τον αγώνα παραμονής της χώρας στην ΕΕ, είστε τα ίδια με τους προηγούμενους. Σκάνδαλα, τοξικότητα και αλαζονεία. Μνημείο αλαζονείας η εποχή Μητσοτάκη», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε πως αυτό που επικρατεί είναι «θλίψη, οργή και αγανάκτηση», καθώς το πιο ασφαλές, πράσινο και φθηνό μέσο μεταφοράς μετατράπηκε με ευθύνη της κυβέρνησης στο πιο επικίνδυνο. 

«Είστε αλλεργικοί σε κάθε είδους κριτική. Δεν έχετε ηθικό πλεονέκτημα. Μια είναι η προτεραιότητα σας. Να στήνετε παραμάγαζα πελατειακά. Ρουσφετομάγαζα. Αυτή η νοοτροπία να στήνετε στον κρατικό μηχανισμό παραμάγαζα ήταν που δεν επέτρεψε να γίνει τηλεδιοίκηση. Βλέπετε το κράτος ως λάφυρο», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα Φάμελλου – Βορίδη για τα Τέμπη: «Έχετε αποφασίσει να αμνηστεύσετε τα δικά σας πολιτικά πρόσωπα» – «Καταθέστε πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής»

Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Ναι στις προσεγγίσεις, όχι στις ψευδαισθήσεις

Κεχαγιά για Τέμπη: Έγκλημα παραλείψεων με ποινικές ευθύνες για Καραμανλή, Τριαντόπουλο και Καραγιάννη (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα