Σφοδρή αντίδραση του ΚΚΕ: «Αιτία πολέμου» το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Ξεσηκωμό κατά του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή έχει σημάνει το ΚΚΕ, οι δυνάμεις του οποίου καλούν στο σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο της ΟΕΝΓΕ έξω απ’ τη Βουλή για το οποίο και η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας

(καλύπτοντας και τις περιφερειακές κινητοποιήσεις).

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα (23.11) και ψηφίζεται σήμερα «έκτρωμα» και «αιτία πολέμου», καθώς αποτελεί «αντιδραστική» τομή στη δημόσια περίθαλψη.

Ειδικότερα, στην ομιλία του την περασμένη Τρίτη σε ειδική εκδήλωση για την υγεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με θέμα «Η υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους» ο γ.γ. στάθηκε σε δύο βασικά άρθρα του νομοσχεδίου: Στο άρθρο 10, που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών και δίνει τη δυνατότητα να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, και άρα (σε συνθήκες υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων και λιστών αναμονής) να τραβούν «πελατεία» προς τα ιδιωτικά κέντρα, και στο άρθρο 7, που επιτρέπει «μερική απασχόληση» ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου: «Η άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία απ’ όλες τις κυβερνήσεις, με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, υποδομές και εξοπλισμό, αξιοποιείται από την τωρινή κυβέρνηση για το επόμενο ποιοτικό αντιλαϊκό βήμα που θεσμοθετείται στο νομοσχέδιο και οδηγεί τους ασθενείς στα “κοράκια” της ιδιωτικής υγείας κάθε μορφής ή να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους στις πολύμηνες λίστες αναμονής για έναν διαγνωστικό έλεγχο, χειρουργείο και θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία».

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι στο νομοσχέδιο επιχειρείται ο κατευνασμός των γιατρών με αυξήσεις που στην ουσία όμως δεν αποκαθιστούν προηγούμενες περικοπές και ξεπερνιούνται από τον πληθωρισμό. «Ουσιαστικά το μισθολόγιο των γιατρών δεν αποτελεί απλώς ένα “τρικ” της κυβέρνησης για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, αλλά συνιστά έναν ακόμα εκβιασμό των γιατρών για να ενταχθούν στην άσκηση ιδιωτικού έργου προκειμένου να βελτιώσουν το εισόδημά τους από τις πληρωμές των ασθενών» επισημαίνει η ανακοίνωση του γρ. Τύπου του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να απορρίψει ολοκληρωτικά το νομοσχέδιο καθώς «δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τους “σωτήρες” του λαού που κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι η λαϊκή υγεία θα ικανοποιηθεί με ρυθμίσεις για τη συνύπαρξη των δημόσιων νοσοκομείων – επιχειρήσεων και του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα στην υγεία». Ο Περισσός καλεί επίσης σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για «αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν για όλους».

Διαβάστε επίσης:

Οι απαιτήσεις του Ερντογάν για τη ΝΑΤΟποίηση των Σκανδιναβών – Ο ρόλος των εξοπλιστικών

ΣΥΡΙΖΑ: «Τρέχουν» για τα ψηφοδέλτια

Ο Ανδρουλάκης παρουσιάζει την απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην κρίση

Keywords
Τυχαία Θέματα