«Σφάζονται» οι κληρονόμοι του Μοχάμεντ Άλι – Περιουσία μαμούθ (Video + Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το θάνατο του Μοχάμεντ Άλι, και την συγκινητική συσπείρωση που είχε όλη η οικογένεια κατά τον τελευταίο «αποχαιρετισμό», υπάρχουν φόβοι ότι τώρα θα βγουν τα «μαχαίρια» για την διεκδίκηση της περιουσίας.

Στα 80 εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται σύμφωνα με το Forbes, ότι ανέρχεται η περιουσία του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας βαρέων βαρών, Μοχάμεντ Άλι. Ο θρυλικός πυγμάχος είχε ζήσει μια χαοτική ζωή. Είχε τέσσερις γυναίκες, απέκτησε εννέα παιδιά, ενώ όλα τα αδέρφια του πάντα στηρίζονταν σε εκείνον για την επιβίωση τους.

Ωστόσο, η τελευταία του

γυναίκα, Λόνι, ήταν εκείνη που διαχειριζόταν την περιουσία του τα τελευταία χρόνια της ζωής του και εκείνη που πριν από δέκα χρόνια είχε πουλήσει σε εταιρεία μάνατζμεντ τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας του διάσημου πυγμάχου, έναντι 30 εκατ. $. Αυτή η κίνηση ήταν αρκετή για να ξεσπάσει έντονη διαμάχη μεταξύ των μελών της οικογένειας και να στοχοποιηθεί η Λόνι. Το γάντι τώρα «πέφτει» στους απογόνους του Άλι, αφού η μάχη για την περιουσία του, τώρα αρχίζει.

Από την αμύθητη αυτή περιουσία, δεν δείχνει να επωφελούνταν μέχρι στιγμής ο μικρότερος του θρύλου του μποξ, ο Μοχάμεντ Άλι τζούνιορ, ο οποίος ζει σε μια κακόφημη γειτονιά του Σικάγο, σε μια σοφίτα, κάνοντας χειρονακτικές εργασίες και δουλειές του ποδαριού για να καταφέρει να ζήσει τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του, ηλικίας επτά και οκτώ ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, είχαν να μιλήσουν τουλάχιστον δύο χρόνια με τον πατέρα του, υποστηρίζοντας ότι τον είχε εγκαταλείψει και ότι δε νοιαζόταν γι’ αυτόν.

Ο γιος του, Άλι τζούνιορ, από την δεύτερη σύζυγο του, κατηγορεί ευθέως την τελευταία σύζυγο του πατέρα του, Λόνι, καθώς θεωρεί εκείνη υπεύθυνη για το γεγονός ότι ήταν ολοκληρωτικά αποκομμένοι, πατέρας και γιος από το 2004.

Εν τω μεταξύ, συγκλονίζει η κόρη του Μοχάμεντ Άλι, Χάνα, την οποία είχε αποκτήσει από τον γάμο του με τη Βερόνικα Πόρσε. Η ίδια, ανήρτησε ένα σπαρακτικό μήνυμα στο twitter: "Οι καρδιές μας είναι πληγωμένες. Αλλά είμαστε τόσο χαρούμενοι που ο πατέρας λυτρώθηκε. Όλοι προσπαθούσαμε να είμαστε δυνατοί και του ψιθυρίζαμε στο αυτί: "Μπορείς να φύγεις τώρα. Θα είμαστε καλά. Σ' αγαπάμε. Σ' ευχαριστούμε. Μπορείς να πας πίσω στο Θεό τώρα". Και όλοι μας ήμασταν δίπλα του, τον αγκαλιάζαμε, τον φιλούσαμε, του κρατούσαμε το χέρια, λέγοντας μια ισλαμική προσευχή. Όλα του τα όργανα είχαν καταρρεύσει αλλά η καρδιά του δεν σταμάταγε να χτυπά. Για 30 λεπτά...η καρδιά του συνέχιζε να χτυπά. Κανείς δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μια αληθινή δήλωση της δύναμης του πνεύματος του", είπε η Χάνα Άλι.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ήταν μαχητής και εκτός ρινγκ. Ανθρωπιστής και υπέρμαχος της ισότητας, αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των αφροαμερικανών.

Ο σπουδαίος αγωνιστής, συνήθιζε να λέει ότι «το ''αδύνατον'' είναι μία λέξη που λένε μικροί άνδρες, οι οποίοι το βρίσκουν πιο εύκολο να ζουν στον κόσμο που τους προσφέρεται, παρά να εξερευνήσουν τη δύναμη που έχουν να τον αλλάξουν. Το αδύνατον δεν είναι γεγονός. Είναι άποψη. Είναι προσωρινό. Τίποτα δεν είναι αδύνατο».

«Η θέληση πρέπει να είναι πιο δυνατή από την ικανότητα», υποστήριζε με σθένος ο Άλι.

Ο Μοχάμεντ Αλι, αποτέλεσε σύμβολο υπερηφάνειας και πρότυπο για όλο τον κόσμο και κυρίως για τα αδέλφια του «σκουρόχρωμους ανθρώπους, φτωχούς, πεινασμένους ανθρώπους μέσα στην λάσπη, για την μεγάλη, ισχυρή Αμερική». Άλλαξε το ονοματεπώνυμό του, διότι, όπως είχε πει, «Κάσιους Κλέι είναι το όνομα ενός σκλάβου. Δεν το διάλεξα και δεν το θέλω. Είμαι ο Μοχάμεντ Αλι».

Ο «βασιλιάς» του NBA, ΛεΜπρόν Τζέιμς, εξύμνησε τον Αλι λέγοντας ότι αποτέλεσε έμπνευση για εκείνον και για όλους τους Αφροαμερικάνους: «Ο Αλί είναι ένας από τους λόγους που οι Αφροαμερικανοί σήμερα μπορούμε και κάνουμε αυτά που κάνουμε στον κόσμο του αθλητισμού. Είμαστε ελεύθεροι. Μας επιτρέπουν να έχουμε πρόσβαση σε οτιδήποτε θέλουμε. Το οφείλουμε σε αυτούς και ο Αλί ήταν σίγουρα ο πλέον πρωτοπόρος. Ο κόσμος ξεχνά τι έκανες ως επάγγελμα. Ο κόσμος ξεχνά τα πρωταθλήματα και όλα τα κατορθώματα, αλλά ποτέ δεν ξεχνά το πως τον έκανε κάποιος να νιώσει».

Δείτε το βίντεο κατά την άφιξη της σορού του Μοχάμεντ Άλι, στη γενέτειρα του, Λούισβιλ.

Mοχάμεντ ΆλιπεριουσίαπαιδιάγυναίκεςδιαμάχηκηδείαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα