«Σφαγή» στη βρετανική κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ

ΚΟΣΜΟΣ

Δήμοσια σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και του υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον με επίκεντρο τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας.

Τη φωτιά άναψαν πηγές προσκείμενες στον Τζόνσον, οι οποίες μιλώντας σε ΜΜΕ απαίτησαν από την κυβέρνηση να δώσει επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 5 δισ. λιρών στο ΕΣΥ, ως μέρος του «πλεονάσματος του Brexit».

Μάλιστα, ο Τζόνσον φέρεται να προειδοποίησε μέλη της κυβέρνησης ότι, χωρίς αυτή την επιπλέον χρηματοδότηση «οι

Εργατικοί θα κερδίσουν τις εκλογές», υπενθυμίζοντας ότι η καμπάνια υπέρ του Brexit υποσχόταν 350 εκατ. λίρες εξοικονόμηση την εβδομάδα από την έξοδο από την Ε.Ε.

Ωστόσο, η Μέι σε Υπουργικό Συμβούλιο επιτέθηκε στον Τζόνσον, λέγοντάς του ότι συζητήσεις για πολιτικές πρέπει να γίνονται στα αρμόδια σώματα και όχι δημοσίως, ενώ ο ΥΠΟΙΚ Φίλιπ Χάμοντ υπενθύμισε ότι ήδη έδωσε επιπλέον 6 δισ. ευρώ στον υπουργό Υγείας.

Μάλιστα, σε μια ιδιαίτερα καυστική δήλωση, ο Χάμοντ υπενθύμισε στον Τζόνσον ότι το χαρτοφυλάκιό του είναι αυτό του Εξωτερικών και όχι της Υγείας. Ωστόσο, βουλευτές των Τόρις φαίνεται ότι συμμερίζονται τις ανησυχίες του Τζόνσον, ειδικά μετά την ανεπαρκή ανταπόκριση του ΕΣΥ στην επιδημία γρίπης.

ΒρετανίαΕΣΥχρηματοδότησηΤζόνσονΜέιBrexitHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα