Σέρρες: Θρήνος στην κηδεία του 11χρονου Βασίλη που σκοτώθηκε στην έκρηξη στο δημοτικό σχολείο (Photos/ Video)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Σερρών για να «αποχαιρετίσει» τον 11χρονο Βασίλη, που έχασε τη ζωή του όταν εξερράγη ο λέβητας της θέρμανσης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο.

Λευκά λουλούδια, κεριά και απέραντη θλίψη συνοδεύουν στις Σέρρες το μικρό μαθητή που έφυγε από τη ζωή όταν τον καταπλάκωσε η σιδερένια πόρτα του λεβητοστασίου που εκτινάχθηκε πάνω του.

Το τραγικό δυστύχημα, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου

και τον τραυματισμό ακόμη δύο μαθητών της πρώτης και της τετάρτης δημοτικού, έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

Από την έκρηξη, εκσφενδονίστηκαν 35 μέτρα κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα, που έπεσαν πάνω στα παιδιά με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

Την ίδια ώρα, πραγματογνώμονες της αστυνομίας συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν τα αίτια της τραγωδίας, ενώ είναι σε εξέλιξη ένα γαϊτανάκι μετάθεσης ευθυνών.

Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέφερε το πρωί την πόρτα παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας κ. Δημήτρη Γκολέμη πίσω στο σχολείο προκειμένου να ελεγχθεί και από τους πραγματογνώμονες.

«Ραγίζουν καρδιές» τα μηνύματα των συμμαθητών του 11χρονου

Οι αντιδράσεις των συμμαθητών του ραγίζουν καρδιές, ενώ ένας από αυτούς, ο μικρός Μάνος, πήγε να αφήσει λίγα λουλούδια έξω από το σχολείο, κρατώντας και ένα κομμάτι χαρτί, στο οποίο έγραφε: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης».

Έξω από το σχολείο του παιδιού συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του 11χρονου.

Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Σέρρες είναι σήμερα κλειστά, σε ένδειξη πένθους για τον μικρό μαθητή που έχασε τόσο αναπάντεχα τη ζωή του, ενώ το 9ο Δημοτικό, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα και να καθαριστεί ο χώρος.

Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του μαθητή

Δύο άτομα που ήταν υπεύθυνα για το έργο μετατροπής καυστήρα θέρμανσης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για τον 52χρονο εργολάβο και τον 43χρονο ηλεκτρολόγο του έργου που πραγματοποιούνταν για τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 154 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα

Κίνηση στους δρόμους: Στα «κόκκινα» η άνοδος του Κηφισού

Σέρρες: Δύο συλλήψεις για τον θάνατο του μαθητή από έκρηξη καυστήρα στο σχολείο του

Keywords
Τυχαία Θέματα