Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού: 858 νέες μολύνσεις - «Βράζει» το κέντρο της Αθήνας

Στους 274 οι διασωληνωμένοι, 32 ακόμα θάνατοιΕΛΛAΔΑ

 

Επιπλέον 858 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154083, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5893 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47802 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

274 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους

είναι 69 ετών. 194 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5724 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3367 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η κατανομή των 858 νέων κρουσμάτων:

49 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής76 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών63 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών27 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής104 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών38 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών48 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς74 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης5 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας3 κρούσματα στην Π.Ε Αργολίδας5 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας17 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας10 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας15 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου54 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας7 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας8 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου5 κρούσματα στην Π.Ε Θήρας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας8 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς23 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης10 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω22 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας19 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας9 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου14 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας12 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας3 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου4 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων4 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας7 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου9 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων4 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας22 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής1 κρούσμα στην Π.Ε. Χανίων16 κρούσματα υπό διερεύνηση

Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια:

Σε συναγερμό για το βρετανικό στέλεχος του ιού

«H επιβεβαίωση κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα με το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος του ιού είναι μία εξέλιξη, αναμενόμενη μεν, καθότι είναι πολύ πιο μεταδοτικό, ανησυχητική δε για την πορεία της πανδημίας και στην πόλη» και γι' αυτό «θα πρέπει να μας θέσει σε συναγερμό για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων πρόληψης και αυτοπροστασίας», ανέφερε νωρίτερα ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

«Με μεγάλες απώλειες φτάσαμε σε ένα καλό σημείο. Στον παραμικρό εφησυχασμό είναι πολύ εύκολο να ανατραπούν τα πάντα, κρίνοντας από το τι συμβαίνει στην Κεντρική Ευρώπη και πόσο πιο εύκολα μεταδίδεται το μεταλλαγμένο στέλεχος και με τι ρυθμό εξαπλώνεται στον πληθυσμό», πρόσθεσε.

Πιθανά νέα «σκληρά μέτρα» τον Μάρτιο

Το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, άφησε ανοιχτό ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος.

Tην εκτίμηση ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, βάσει των προγνωστικών του μοντέλων, θα βρισκόμαστε περίπου στα 1.670 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως και ενδεχομένως να χρειαστούν νέα «σκληρά μέτρα» στα μέσα Μαρτίου, έκανε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

ΚορωνοϊόςκρούσματαΕΟΔΥHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
858, - Βράζει, Αθήνας,858, - vrazei, athinas