Σε κλίμα διάσπασης διεξάγεται η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Αργά απόψε το βράδυ, ενδεχομένως μετά τα μεσάνυχτα θα καταλήξουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει από το πρωί σε φορτισμένο κλίμα προκειμένου να αποφασίσει με ποιες εσωκομματικές διαδικασίες θα αποφασιστεί η τύχη του ΣΥΡΙΖΑ, με το φάντασμα της διάσπασης να πλανάται πάνω από το κόμμα.
Οι ομιλίες των μελών της Κεντρικής Επιτροπής συνεχίζονται και η διαδικασία των τοποθετήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 10 οπότε θα πάρουν τη σκυτάλη οι κρίσιμες ψηφοφορίες.
Όλα
Η Αριστερή Πλατφόρμα ζήτησε Διαρκές Συνέδριο άμεσα πριν τη συμφωνία ώστε το κόμμα να μην βρεθεί ενώπιον νέων πολιτικών τετελεσμένων δηλαδή την υπογραφή ενός 3ου μνημονίου.
Ωστόσο, από την πρόταση αυτή διαφοροποιήθηκε το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας και μέλος της ΠΓ Αλέκος Καλύβης ο οποίος πρότεινε την διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου αλλά στο τέλος Σεπτέμβρη.
Η οξύτητα και η ένταση κινείται πάντως μέσα σε αναμενόμενα πλαίσια.
Από την πλειοψηφία άλλα στελέχη κινούνται στην γραμμή του πρωθυπουργού καλώντας σε στήριξη της κυβέρνησης υπό το επιχείρημα ότι συνθηκολόγησε υπό το κράτος του εκβιασμού χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές, ενώ υπήρξαν και στελέχη της προεδρικής τάσης που προέβησαν σε σκληρή αυτοκριτική σχετικά με την πολιτική στρατηγική και την καλλιέργεια της αυταπάτης ότι σε αυτή την Ευρώπη ένα εναλλακτικό σχέδιο θα ήταν ανεκτό.
Παράλληλα, ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τη διαπραγματευτική της τακτικής, ακόμη και τη στελέχωση της διαπραγματευτικής ομάδας.
Τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της συνολικά, την απαξίωση του κόμματος και των συλλογικών διαδικασιών και βεβαίως την απουσία ουσιαστικού εναλλακτικού plan B, που όπως ειπώθηκε ήταν στην ευθύνη της κυβέρνησης να το καταρτίσει και όχι της εσωκομματικής μειοψηφίας.
Κριτική ασκούν και τα μέλη της μετριοπαθούς τάσης των 53 τα οποία μιλούν ξεκάθαρα για στρατηγική ήττα του κόμματος, καθώς όλες οι βασικές θέσεις του κόμματος "διαψεύστηκαν από την πραγματικότητα", και ζητούν να διασφαλιστεί η ενότητα του κόμματος και να υπάρξει σχέδιο απεγκλωβισμού από το μνημόνιο.
ΚΕΣΥΡΙΖΑκλίμαδιάσπασηHas video:- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τραγικό: Αυτή είναι η παρουσιάστρια που παίρνει την θέση της Τατιάνας Στεφανίδου στο star
- ΧΑΜΟΣ στον ΣΥΡΙΖΑ - Δήλωση παραίτησης 17 μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε ποιοί είναι
- Θρήνος στην κηδεία της κόρης του Παπαθεμελή
- Ελληνική ομάδα κινδυνεύει με αποκλεισμό λόγω "στημένων"!
- Μαζικές αποχωρήσεις από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
- Ελεύθερη η 35χρονη για την τραγωδία στα Πατήσια
- Απεβίωσε ο Βαγγέλης Στάικος
- Ελληνική ομάδα κινδυνεύει με αποκλεισμό λόγω «στημένων»
- Ξέσπασε πυρκαγιά στα Βλάχικα Αυλώνος
- Φίλης: Ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μαλ....
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Το τελευταίο... «δελτίο ειδήσεων» του Νίκου Στραβελάκη στο MEGA
- Ντερ Στάνταρντ: «Θα πρέπει να ανησυχούμε μάλλον για τη Γερμανία, η οποία έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, παρά για την Ελλάδα»
- Μονακό: Επεκτείνεται προς τη θάλασσα το πριγκιπάτο
- Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Στάικος
- FT: Ρύθμιση χρέους για να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα ζητεί το ΔΝΤ
- Κωνσταντοπούλου: Να αποσοβήσουμε αυτό που εκ των υστέρων δε θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε
- Δήλωση παραίτησης 17 μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
- Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η γυναίκα που πέταξε το βρέφος της στον ακάλυπτο
- Το παράπονο της Βαλαβάνη γιατί δεν την στήριξε «δημόσια» το κόμμα στην υπόθεση με την ανάληψη της μητέρας της
- Σε κλίμα διάσπασης διεξάγεται η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Σε κλίμα διάσπασης διεξάγεται η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
- Συνάντηση Τσακαλώτου και Σταθάκη με εκπροσώπους των θεσμών αύριο Παρασκευή - Τι λέει το ΥΠΟΙΚ για το ΔΝΤ
- Δήλωση παραίτησης 17 μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
- Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λαϊκή εντολή για τρίτο μνημόνιο
- Κωνσταντοπούλου: Να αποσοβήσουμε αυτό που εκ των υστέρων δε θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε
- Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η γυναίκα που πέταξε το βρέφος της στον ακάλυπτο
- Μονακό: Επεκτείνεται προς τη θάλασσα το πριγκιπάτο
- Το παράπονο της Βαλαβάνη γιατί δεν την στήριξε «δημόσια» το κόμμα στην υπόθεση με την ανάληψη της μητέρας της
- Ντερ Στάνταρντ: «Θα πρέπει να ανησυχούμε μάλλον για τη Γερμανία, η οποία έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, παρά για την Ελλάδα»
- FT: Ρύθμιση χρέους για να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα ζητεί το ΔΝΤ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στην Αθήνα η Ντέλια Βελκουλέσκου
- Λαφαζάνης: Στη χώρα δεν υπάρχει δημοκρατία - Εχουμε δικτατορία του ευρώ
- Νέες απαιτήσεις της Τρόικα με το... καλημέρα -Αύριο η συνάντηση με Τσακαλώτο
- Εκστρατεία υπέρ του Brexit ξεκινά ο Νάιτζελ Φάρατζ
- Επιστολή παραίτησης από 17 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
- Καμπάνες για τις πλαστές βεβαιώσεις αιμοδοσίας σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ
- Οι σημερινές κληρώσεις του EXTRA 5
- Θα απαντήσει για Βαρουφάκη
- Συλλήψεις για λαθρεμπόριο ποτών
- Επιστολή παραίτησης 17 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ