Σε ΗΠΑ και Καναδά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Από τις γειτονιές της Αττικής και των άλλων πόλεων έως τον… Καναδά και τις ΗΠΑ, τις οποίες ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα μετά το Μόντρεαλ, συνεχίζει τις εξορμήσεις του το ΚΚΕ.

Κεντρικό στοιχείο της προεκλογικής ρητορικής του είναι ότι η ψήφος στο ΚΚΕ θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τη φωνή αντίστασης του ελληνικού λαού στις επιταγές της

Ε.Ε., ότι «θα σαλπίσει πανευρωπαϊκή αντεπίθεση», όπως είπε προ ημερών ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Η διαφωνία του με την Ε.Ε., επισημαίνουν κεντρικά στελέχη του και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, είναι ένας λόγος παραπάνω για να ψηφιστεί στις ευρωεκλογές υπό την έννοια ότι «η στάση του ΚΚΕ είναι εγγύηση πως οι ευρωβουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν πλατιά τον λαό για όλες αυτές τις αντιλαϊκές αποφάσεις που παίρνονται στην Ε.Ε.» (Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, ρ/φ «Φωνή της Ελλάδας»).

Στο μεταξύ, με αφορμή τις διεργασίες για την αποστολή S-300 από την Ελλάδα στην Ουκρανία και τις πιέσεις που, σύμφωνα με τους «Financial Times», δέχεται η κυβέρνηση από τον Ουκρανό Πρόεδρο και Ευρωπαίους ηγέτες, από το ΚΚΕ επισημαίνουν ότι η απεμπλοκή της χώρας που είναι σε εξέλιξη (Ουκρανία, Ισραήλ – Ιράν) πρέπει είναι κριτήριο ψήφου στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Στον Περισσό θεωρούν ότι η εμπλοκή αυτή αποκαλύπτεται και από την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το δημοσίευμα, καθώς, όπως λένε σε σχετική ανακοίνωση, όχι μόνο επιβεβαίωσε τις πιέσεις και «την ύπαρξη σχετικών διαπραγματεύσεων», αλλά επιπλέον απέφυγε να διαψεύσει το ενδεχόμενο αποστολής των οπλικών συστημάτων. Διέψευσε μόνο ότι τίθεται εν κινδύνω η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας που μπορεί να προκληθεί από μια τέτοια αποστολή. «Επιβεβαιώνεται ότι ενισχύεται η επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. και τη συνενοχή των άλλων κομμάτων που ορκίζονται στην “ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ”».

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για την οικονομική διακυβέρνηση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης έθιξε και την οικονομική διάσταση αυτής της εμπλοκής:

«Το λεγόμενο “Ενισχυμένο Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης” εισάγει, εν μέσω εντεινόμενης ύφεσης και υψηλών ελλειμμάτων, νέους ακόμα πιο αντιδραστικούς κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας της Ε.Ε. Στις πλάτες των λαών φορτώνονται τα βάρη των πολεμικών εξοπλισμών για το ΝΑΤΟ και της εμπλοκής που στηρίζουν η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα κι αποτελούν από τις βασικές αιτίες για το κρατικό χρέος της Ελλάδας. Η εξαίρεση των πολεμικών δαπανών από τον υπολογισμό του ελλείμματος πριμοδοτεί την κλιμάκωση της στήριξης του ιμπεριαλιστικού πολέμου ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία και της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από το κράτος – κατακτητή Ισραήλ».

Διαβάστε επίσης:

Όλα δύσκολα χωρίς το «3» – Πώς επιχειρεί η Ν.Δ. να επανασυσπειρώσει τους θυμωμένους ψηφοφόρους της

Κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

Η μυθολογία της παραγωγής εκατομμυριούχων και οι «παράπλευρες απώλειες»

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Καναδά, Δημήτρης Κουτσούμπας,ipa, kanada, dimitris koutsoubas