Σε γκρίζα ζώνη 4-5 υπουργοί, προς… δίδυμο Αχτσιόγλου-Κασσελάκη για το δεύτερο γύρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Καλημέρα, καλή εβδομάδα

Με δυο κορυφαία πολιτικά γεγονότα θα τελειώσει η εβδομάδα που αρχίζει.

Με τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ να κάνει εξαγγελίες -πάνω κάτω τα περισσότερα τα έχουμε ακούσει – και με τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, όταν και θα δούμε, είτε ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο γύρο – πράγμα δύσκολο – είτε ποιο θα είναι το ζευγάρι

που θα πάει στις τελικές κάλπες το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Η Έφη Αχτσιόγλου παραμένει το φαβορί όσο το εκλογικό σώμα είναι στα όρια που το άφησε ο Τσίπρας – ίσως και πιο κάτω. Εάν προσέλθουν περισσότεροι στις κάλπες, μπορεί ο Κασσελάκης να κάνει την έκπληξη και να περάσει στον δεύτερο γύρο. Οι δυο τους φαίνεται να είναι οι επικρατέστεροι για τον δεύτερο γύρο πάντως – εάν υπάρξει τέτοιος δηλαδή..

Αυτά φαίνονται σήμερα.

Υπουργοί υπό κρίση

Τώρα σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό στρατόπεδο ο Πρωθυπουργός θα βάλει την ατζέντα του χειμώνα, η οποία μόνο εύκολη δεν είναι.

Με μια αντιπολίτευση που ακόμα ψάχνεται – άλλοι δεν έχουν πρόεδρο, άλλοι δεν έχουν κόμμα, άλλοι δεν έχουν βρει πατήματα, άλλοι είναι με φαντασιώσεις και με σενάρια συνωμοσίας – η δουλειά του Μητσοτάκη φαίνεται εύκολη.

Μα δεν είναι έτσι.

Οι πληροφορίες λένε, ότι το κυβερνητικό σχήμα μπάζει νερά σε πολλά υπουργεία. Ανασχηματισμό δεν μπορεί να κάνει, αλλά μην αποκλείετε στην πορεία προς την άνοιξη να φύγουν 4-5 υπουργοί όταν δώσουν αφορμές με στραβοπατήματα.

Α, και στο Μαξίμου δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματα τους, αλλά ο Μητσοτάκης λέει, «είναι ακόμα νωρίς και λογικό». Για να δούμε.

Η… επιστροφή του Αλέξη

Να σας πως και μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μαθαίνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε… ορεξάτος από την Αμερική, όπου έκανε μία οικογενειακή απόδραση τον Αύγουστο.

Και ότι πήγε δυο τρεις φορές στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου για να ενημερωθεί από κοντά πως προχωράνε τα πράγματα γενικά.

Μην φανταστείτε ότι έχει οτιδήποτε κατά νου ή κάποια διάθεση να παρέμβει στα της διαδοχής.

Παρακολουθεί, συζητά, ανταλλάσσει απόψεις, αλλά θέση δεν παίρνει. Όσοι ξέρουν να τον αποκρυπτογραφούν καταλαβαίνουν τις βαθύτερες σκέψεις του – σας έχω ενημερώσει εδώ και μέρες γι’ αυτές -, αλλά ανοιχτά δεν λέει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Φυσικά και έχει άποψη, φυσικά και οι πιο στενοί του άνθρωποι τις ξέρουν, αλλά μέχρις εκεί.

Πάντως, το ότι για κάποιον πολύ (μα πάρα πολύ) στενό του συνεργάτη ως τις εκλογές, φτάνουν στα αυτιά του φήμες πως κινείται υπέρ κάποιου υποψήφιου (από τους αρχικούς 4), τον έχει παραξενέψει. Αλλιώς περίμενε να κινείται ο συγκεκριμένος, βλέπετε. Αλλά πρόκειται για φήμες…

Διαβάστε επίσης:

Το τηλεφώνημα Κασσελάκη – Παππά και συμπεράσματα από το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Τζάκρη συγκέντρωσε τις υπογραφές για Κασσελάκη – το ΠΑΣΟΚ μετράει τις περιφέρειες που θα έπαιρνε, αν…

Το μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς, οι υπογραφές για Κασσελάκη, το τρένο του Φάμελλου και ο… Νικ Διακοπάκης!

Keywords
Τυχαία Θέματα