Σε αυτή τη ναυτιλιακή εταιρεία έγινε το μακελεıό στη Γλυφάδα – Είχε βρεθεί στο προσκήνιο μέσω οικογενειακής διαμάχης

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός από την ένοπλη επίθεση και ομηρία στην ναυτιλιακή European Navigation στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας. Το μακελειό προκάλεσε σοκ στην κοινότητα της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς πρόκειται για μία εταιρεία με σχεδόν μισό αιώνα παρουσίας στον ελληνικό εφοπλισμό και με ιδιαίτερη στόχευση στα δεξαμενόπλοια.

Πρώην

εργαζόμενος εισέβαλε στα γραφεία της οδού Αρτεμισίου και άνοιξε πυρ με καραμπίνα με αποτέλεσμα να σκοτώσει τρία άτομα πριν να βάλει τέλος στη ζωή του:

Την Μαρία Καρνέση 77 ετών, εφοπλίστρια.Τον Αντώνη Βλασσάκη, 80 ετών, γαμπρό της Μαρίας Καρνέση (σύζυγος της αδελφής της, Δέσποινας), ο οποίος ήταν συνιδιοκτήτης της εταιρείας.Τον Ηλία Κουκουλάρη 75 ετών, πρώην καπετάνιο της εταιρείας που πλέον απασχολούνταν στα γραφεία

Σύμφωνα την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ο εν λόγω ναυτιλιακός όμιλος στην Γλυφάδα ιδρύθηκε το 1979 και διαχειρίζεται κατά μέσο όρο στόλο περίπου 35 πλοίων που εκτείνεται από δεξαμενόπλοια χημικών μέχρι VLCC και από handysize μέχρι μεγάλα VLOC / Capesize bulkcarriers. Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd.

Ο στόλος αποτελείται σήμερα από δύο δεξαμενόπλοια DP2 Suezmaxes shuttle tankers που κατασκευάστηκαν το 2013 στην STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006.

Η εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της ακολούθησε μια συντηρητική στρατηγική επέκτασης και επί του παρόντος έχει ένα βιβλίο παραγγελιών για πέντε δεξαμενόπλοια MR στην STX στην Κορέα για παράδοση στο τέλος του 2014 και στις αρχές του 2015.

Τα κεντρικά γραφεία της European Navigation Inc. βρίσκονται στην Αθήνα (Γλυφάδα). Ο όμιλος διατηρεί επίσης γραφεία αντιπροσώπευσης στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, υπεύθυνα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες (κυρίως ναύλωση, S&P, χρηματοδότηση και ασφάλιση).

Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή εταιρεία έχει βρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο προσκήνιο μέσω της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του ιδρυτή 85χρονου, Σπύρου Καρνέση και των δύο αδελφών της Δέσποινας (79 ετών) και Μαρία (77 ετών) και του 80χρονου συζύγου της πρώτης, Αντώνη Βλασσάκη, που αφορά μία περιουσία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο ιδρυτής της ναυτιλιακής, Σπύρος Καρνέσης είναι και μεγαλομέτοχος σε γνωστή εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών.

Διαβάστε επίσης:

Γλυφάδα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες εργαζομένων στη ναυτιλιακή – «Δεν ήθελε να χτυπήσει εμάς, μόνο τα αφεντικά»

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στα Φάρσαλα – Έριξαν γάλα και άχυρα στην πλατεία (photos/video)

Θεσσαλονίκη: Παγιδευμένος με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελος στα δικαστήρια – Εξουδετερώθηκε από το ΤΕΕΜ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γλυφάδα – Είχε,glyfada – eiche