Σε αυτές τις δυο πόλεις τα χρήματα του ταξιδιώτη έχουν μεγαλύτερη αξία (Video)

Οι τιμές αυξάνονται εντυπωσιακά σε όλο τον κόσμο ανεβάζοντας το κόστος διαβίωσης.

Η μέση τιμή αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 7,4% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit (EIU), που κατάρτισε το 2023 έναν παγκόσμιο «χάρτη» με τα κόστη διαβίωσης σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Αλλά σε αυτόν τον κατάλογο περιλαμβάνονται πόλεις όπου το κόστος παραμένει σε λογικά επίπεδα, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες, γειτονικές πόλεις.

Και αυτά τα στοιχεία είναι πολύ χρήσιμα για τους ταξιδιώτες και τους

ψηφιακούς νομάδες. Το CNN μίλησε με κατοίκους και ταξιδιώτες σε διάφορες πόλεις που θεωρούνται πιο φτηνές σε σύγκριση με τις γειτονικές τους και κατέληξε σε δύο προτάσεις για προορισμούς που δίνουν μεγαλύτερη αξία στα χρήματά σας.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Η Λισαβόνα είναι η λιγότερο ακριβή πόλη στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με την κατάταξη του EIU και ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για ψηφιακούς νομάδες, καθώς από το 2022 εφαρμόζει πολιτική προσέλκυσης ατόμων που εργάζονται εξ΄ αποστάσεως.

Αλλά το συγκριτικά μικρότερο κόστος διαβίωσης (χαμηλότερο κατά 56% από άλλες πόλεις της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με τον ιστότοπο Expatistan) καθιστά την πορτογαλική πρωτεύουσα και έναν ελκυστικό προορισμό για ταξιδιώτες.

«Η Λισαβόνα ήταν από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς το καλοκαίρι και τελικά κατάφερα να την επισκεφτώ», λέει στο CNN η Μερσέντες Ζακ, «και διαπίστωσα ότι δεν είναι μόνο όμορφη και ζεστή, αλλά επίσης έχει πολλές προσιτές δραστηριότητες».

Η Μερτσέντες Ζακ προτείνει λοιπόν στον επισκέπτη να εξερευνήσει την γειτονιά Bairro Alto, στέκι διανοουμένων και καλλιτεχνών, όπου συχνάζουν νεαροί λάτρεις της τέχνης και ντόπιοι που πηγαίνουν για να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα. Ένας αγαπημένος προορισμός για την Μερτσέντες Ζακ είναι το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Parque Eduardo VII, με τα θερμοκήπια όπου εκτίθενται εξωτικά φυτά από τους τροπικούς.

Για τους λάτρεις της ιστορίας υπάρχει το Museu do Teatro Romano, με ελεύθερη είσοδο, όπου ο επισκέπτης γνωρίζει το ρωμαϊκό παρελθόν της πόλης, με άξονα το θέατρο.

Για όσους λατρεύουν τα αυθεντικά φάδο, η Ζακ προτείνει να επισκεφτούν την ταβέρνα Tasca do Chico. «Η παλιά, χαριτωμένη ταβέρνα είναι γεμάτη με φωτογραφίες και πόστερ από τους μεγάλους τραγουδιστές των φάδος και η ατμόσφαιρα είναι αυθεντική», λέει η Μερτσέντες Ζακ, επισημαίνοντας ότι «εκεί γίνονται σόου με φάδος χωρίς εισιτήριο εισόδου».

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται και την αξία των νομισμάτων να μειώνεται, το Μπουένος Άιρες βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για τους ξένους ταξιδιώτες. Το εθνικό νόμισμα της Αργεντινής έχει χάσει την αξία του και οι ντόπιοι αποζητούν αμερικανικά δολάρια.

Έτσι όποιος επισκέπτεται το Μπουένος Άιρες με σκληρό νόμισμα στην τσέπη, έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και γι αυτό είναι καλύτερα όλες οι συναλλαγές για τους ταξιδιώτες να γίνονται με μετρητά, παρά με πιστωτικές κάρτες.

«Είναι ένα από τα μυστικά για να κάνει πραγματική διαφορά για την αξία των χρημάτων», λέει η Τζοζεφίν Ρέμο Φίντεραπ, συγγραφέας που εργάζεται εξ΄ αποστάσεως. Ακριβώς επειδή το κόστος στέγης και διατροφής είναι πιο προσιτό η Τζοζεφίν σχεδιάζει να παρατείνει κατά έξι μήνες την παραμονή της, πριν επιστρέψει στην Ευρώπη.

Σημαντικός παράγοντας για τους ψηφιακούς νομάδες είναι η σωστή επιλογή του μέρους διαμονής.

Ο Άλεξ Τρέμπατ, που είναι travel blogger, προτίμησε την ιστορική γειτονιά Σαν Τέλμο, την οποία θεωρεί ιδανική βάση για φτηνές δραστηριότητες στην πόλη. «Υπάρχει μια λαϊκή αγορά τις Κυριακές, πολλά μέρη για φτηνό φαγητό και ποτό και φανταστικές διαδρομές – χωρίς κόστος- σε σημεία με καλλιτεχνικό ενδιαφέρον», λέει στο CNN.

Ο Άλεξ επέλεξε επίσης να συμμετέχει σε ομαδικές συναντήσεις ντόπιων και επισκεπτών, όπου οι Αργεντίνοι μαθαίνουν στους ξένους τα μυστικά του τάνγκο. «Είναι πολύ πιο φτηνά από τα πηγαίνεις στα τουριστικά σόου τάνγκο και πολύ πιο αυθεντική εμπειρία», λέει ο Αλεξ

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη ληστεία: Άρπαξαν κρασιά αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ! (Photos)

Ο χαμένος πίνακας του Κλιμτ με την αστρονομική αξία, το μυστηριώδες μοντέλο και οι Ναζί

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθησαν οι δράστες της δολοφονίας στην καθολική εκκλησία (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Video,