Σαρλ Μισέλ από το Κίεβο: Η Ιστορία δεν θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εδώ

«Η ιστορία δε θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ που επισκέφτηκε σήμερα την πόλη Μποροντιάνκα στα περίχωρα του Κιέβου.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ αναφέρει: «Στην Μποροντιάνκα, όπως και στη Μπούτσα και σε τόσες άλλες πόλεις της Ουκρανίας, η ιστορία δε θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εδώ. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη».

In

Borodyanka. 

Like Bucha and too many other towns in #Ukraine 

History will not forget the war crimes that have been committed here. 

There can be no peace without justice. @ZelenskyyUa pic.twitter.com/9as6Qk4lGe

— Charles Michel (@CharlesMichel) April 20, 2022

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έφτασε στο Κίεβο σήμερα το πρωί, όπου τον υποδέχθηκε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Όλγκα Στεφανίσινα, ενώ συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Απριλίου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συνοδευόμενη από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, επισκέφθηκαν την Μπούκα– την πόλη που έχει γίνει σύμβολο των φρικαλεοτήτων των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι από την πλευρά του δημοσίευσε ένα βίντεο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Συνόδευσε το tweet λέγοντας ότι «συζητήθηκαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η αμυντική και οικονομική υποστήριξη του κράτους μας και οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συμμόρφωση με τα κριτήρια της ΕΕ. Σας ευχαριστώ για μια ουσιαστική συνάντηση και την αλληλεγγύη με τον λαό της Ουκρανίας».

Великий друг – Президент Європейської ради Шарль Мішель @eucopresident сьогодні у Києві. Обговорили санкції проти Росії, оборонну та фінансову підтримку нашої держави й відповіді для анкети щодо відповідності критеріям ЄС. Дякую за змістовну зустріч і солідарність з народом ! pic.twitter.com/luZDNxbmcc

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 20, 2022

Διαβάστε επίσης:

Σε νίκη Μακρόν ποντάρουν τα βρετανικά στοιχηματικά γραφεία – Απόψε το debate

Αγία Σοφία: Νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες με καταστροφές- Αντιδράσεις σε Τουρκία και Ελλάδα

Τζούλιαν Ασάνζ: Και επίσημα εντολή έκδοσης στις ΗΠΑ – Ποια «βήματα» ακολουθούν

Keywords
Τυχαία Θέματα