Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο αθλητικό κίνημα.

Μετά το δημοσίευμα του topontiki.gr για το επικοινωνιακό σόου με την συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην λαμπαδηδρομία και τον αποκλεισμό αθλητών, αρκετοί πρωταθλητές δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους και σε αναρτήσεις αθλητών τους… επιβράβευσαν για το ότι βγήκαν και μίλησαν για την αδικία που αισθάνθηκαν.

Το να εμφανιστούν πολιτικοί και να φωτογραφίζονται με την δάδα, την ώρα που άλλοι σπουδαίοι πρωταθλητές έμειναν απ’ έξω, είναι μία εικόνα που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα σόσιαλ. Κυρίως το ότι μεγαλύτερη προβολή είχαν και σε μερίδα των ΜΜΕ οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Δόμνα Μιχαηλίδου, αλλά και γιατί κι άλλοι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος (όπως η Κατερίνα Μονογυιού), γαλάζιοι παράγοντες και παραγοντίσκοι κάθε είδους και… “βίσματος”, προτιμήθηκαν αντί κορυφαίων αθλητών.

Ακόμη και χρυσοί ολυμπιονίκες έχουν μείνει εκτός, που μπορεί μεν να μην έκαναν αίτηση για να συμμετέχουν, όμως θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν από τη στιγμή που μιλάμε για 600 λαμπαδηδρόμους. Υπάρχουν ωστόσο και ολυμπιονίκες που έκαναν αίτηση και απορρίφθηκαν…

«Είναι πολλοί αξιόλογοι αθλητές με μεγάλες επιτυχίες που δεν επιλέγονται στην λαμπαδηδρομία. Συμβαίνει στις τελευταίες ολυμπιάδες και θεωρώ απαράδεκτο να μου ζητάει η ολυμπιακή επιτροπή να μπαίνω στην διαδικασία αίτησης λαμπαδηδρόμου» ανέφερε στο topontiki.gr, κορυφαίος πρώην πρωταθλητής ατομικού αθλήματος, με ολυμπιακό μετάλλιο…

Παραίτηση «βόμβα» λόγω λίστας από την Ειρήνη Αϊνδιλή, επιστολές στην ΕΟΕ

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, είχαμε και μια παραίτηση «βόμβα» από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας. Η ολυμπιονίκης του ανσάμπλ, Ειρήνη Αϊνδιλή, παραιτήθηκε από την επιτροπή και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε επιστολή στην ΕΟΕ, εξηγώντας πως παραιτήθηκε καθώς διαπιστώνει ότι δεν έγινε επιλογή αθλητών όπως προβλέπεται.

Επιστολή διαμαρτυρίας όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έστειλε και η ΕΣΟΑ (σύλλογος συμμετοχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες) καθώς διαμαρτυρήθηκαν ότι έμειναν εκτός πολλοί πρωταθλητές για να επιλεγούν πολιτικοί και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκμετάλλευση της Λαμπαδηδρομίας 2024 και οι Αξίες του Ολυμπισμού

Θέμα για την λαμπαδηδρομία έθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. Σχολίασε, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι η συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην λαμπαδηδρομία, αντιβαίνει στον κώδικα του ολυμπισμού, ενώ δεν άφησαν ασχολίαστο ότι δεν επετράπη η είσοδος στην Αρχαία Ολυμπία σε διαπιστευμένο αρχαιολόγο.

Η ανακοίνωση:

«Η Λαμπαδηδρομία θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές και συμβολικές ολυμπιακές τελετουργίες, που θα έπρεπε να αντικατοπτρίζει τις αξίες του Ολυμπισμού: την εντιμότητα, τον σεβασμό, τη δικαιοσύνη, και την ευγενή άμιλλα. Οι αρχές αυτές καλούνται να υποστηριχθούν μέσα από το “Ευ Αγωνίζεσθαι” και την προαγωγή της ισότητας και της ισοτιμίας ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους.

Δυστυχώς, η πρόσφατη εκδήλωση στην Ολυμπία όπου αστυνομικές δυνάμεις απείλησαν έναν διαπιστευμένο αρχαιολόγο, δείχνει μια σοβαρή απόκλιση από αυτές τις αρχές. Το περιστατικό αυτό αντανακλά την απουσία εντιμότητας και σεβασμού, απειλώντας την ισοτιμία και τη δικαιοσύνη.

Η συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην λαμπαδηδρομία, παρά τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, είναι ακόμα ένα παράδειγμα που αντιβαίνει στον αγωνιστικό κώδικα του Ολυμπισμού, εκμεταλλεύοντας την εκδήλωση για πολιτικούς σκοπούς αντί για την προώθηση της αριστείας και του ευγενικού συναγωνισμού. Η επιλογή εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να συμπεριλάβει στη λαμπαδηδρομία μια εν ενεργεία Υπουργό της Κυβέρνησης παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Παράλληλα με τα παραπάνω στις 16 Απριλίου κατά την επίσημη είσοδο του αναπληρωτή τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στο Ναό της Ήρας για το τελετουργικό αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, δεν του επιτράπηκε η πρόσβαση στον χώρο, παρά το γεγονός ότι είχε την κατάλληλη διαπίστευση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Για το περιστατικό αυτό της απαγόρευσης εισόδου, έχει ήδη σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Thomas Bach με κοινοποίηση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στο Υπουργείο Αθλητισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει αυστηρά αυτές τις πρακτικές και επιδιώκει τη διαφύλαξη των ολυμπιακών αξιών. Καλούμε την Ελληνική Κοινότητα και τους Ολυμπιακούς Φορείς να επαναφέρουν την αληθινή ουσία της Λαμπαδηδρομίας, μακριά από κάθε μορφή πολιτικής εκμετάλλευσης και καταστολής.»

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Αίτημα για προ ημερησίας από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Ο Μητσοτάκης περιορίζεται σε στημένες περιοδείες, όμως τα νούμερα τον διαψεύδουν»

«Νίκη»: Τετ α τετ Νατσιού – Παπαδόπουλου μετά το νέο «μαργαριτάρι» για το χαστούκι στη Δελακάρη

Μητσοτάκης για Ε65: Έργο τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σάλος, Σχοινά Μιχαηλίδου Μονογυιού – Ενοχλημένοι, Αϊνδιλή,salos, schoina michailidou monogyiou – enochlimenoi, aindili